Peste 800 de studenţi şi profesori îşi aleg astăzi viitorul lider al facultăţii economice din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pentru scaunul de rector al Academiei de Studii Economice din Capitală a început în urmă cu 10 zile şi se dă între cei doi candidaţi rămaşi în joc- Pavel Năstase şi Dumitru Miron.

Cei care au intrat vineri în cursa pentru rectorat sunt: Dumitru Miron (prorectorul responsabil cu relaţiile interinstituţionale şi parteneriat cu mediul economic şi social), Pavel Năstase (pro­rectorul responsabil cu Tehnologia Infor­maţiei şi Comunicaţii) şi Niculae Istudor (prorectorul responsabil de activitatea so­cială şi relaţiile cu organizaţiile studenţeşti). Tot vineri Nicolae Istudor, cel de-al treilea candidat pentru funcţia de rector al ASE, a părăsit competiţia la o diferenţă de numai 17 voturi faţă de candidatul aflat pe poziţia a doua, Dumitru Miron.

Astăzi, între orele 8.00 şi 20.00, studenţii şi profesorii deopotrivă sunt aşteptaţi la secţiile de votare pentru a alege noul rector al Academiei de Studii Economice, una dintre cele mai prestigioase universităţi locale, în cadrul căreia au studiat majoritatea executivilor români de top şi antreprenori care formează actuala generaţie de manageri. Potrivit zf.ro, salariul unui rector este mai mic de 2.000 de euro net pe lună, dar această funcţie reprezintă apogeul în carieră pentru cei care lucrează în mediul academic universitar, având în vedere că cel care o obţine demonstrează, pe lângă că este un bun profesor, că are şi abilităţi de management din punct de vedere ştiinţific şi administrativ.

Pavel Năstase a obţinut vineri 253 de voturi, în timp ce pentru Dumitru Miron au votat 241 de profesori şi studenţi. Rezultatele au fost foarte strânse, având în vedere că Nicolae Istudor a avut 224 de voturi. ASE are un buget anual de aproximativ 150 milioane de lei (circa 35 de milioane de euro), format din finanţarea de la stat, finanţarea din proiecte de cercetare, precum şi din venituri proprii din taxele de şcolarizare.

Potrivit sursei citate, în ultimele zile a fost o adevărată febră electorală în cadrul facultăţii, având în vedere că cei care candidează la funcţia de rector şi-au făcut site-uri de campanie, au sloganuri electorale şi planuri manageriale prezentate detaliat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite