Ultima zi low-cost pe Aeroportul Băneasa. De mâine, vom mai putea zbura ieftin doar de pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi în care companiile aeriene low-cost vor mai putea opera pe Aeroportul „Aurel Vlaicu”, care va fi dedicat exclusiv zborurilor business. Numărul zborurilor va fi redus drastic, din cauza locatarilor din zonă, care erau deranjați de zgomotul puternic al aeronavelor.

Cei 6.600 de pasageri care foloseau zilnic Aeroportul Băneasa se vor muta, de duminică, pe Otopeni, odată cu transferul zborurilor low-cost pe aeroportul mai îndepărtat.  Această decizie a fost luată în urma numeroaselor plângeri din partea locatarilor din zonă, care erau deranjați de zgomot, mai ales pe timpul nopții.

Numărul de pasageri de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” va fi cu aproximativ 45% mai mare pe zi după transferul curselor low-cost de pe Băneasa. Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti cred că nu vor fi probleme şi afirmă că numărul de pasageri va fi apropiat de cel dintr-o zi obişnuită de vară de anul trecut, cel puţin pentru început.

„Nu e o noutate, avem deja două experienţe, dar e prima dată când se va muta definitiv. Prima dată traficul de pe Băneasa a fost mutat pentru două luni şi jumătate, iar a doua oară, pentru două săptămâni, deci nu este ceva foarte spectaculos”, a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). 

În privinţa numărului de pasageri, acesta va creşte destul de mult. „Va fi un surplus de pasageri destul de mare, va fi o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 45% pe zi. Pe de altă parte, dacă ne referim la numărul de pasageri pe care îl vom procesa în zilele următoare, el va fi apropiat de o zi obişnuită de vară de anul trecut pentru că traficul nu a crescut încă, el va creşte la valori maxime în lunile iulie-august”, a mai spus Iordache.

Ultima cursă care va decola de pe Aeroportul Aurel Vlaicu va fi spre Valencia

Cursele companiilor low-cost Wizz Air, Blue Air şi GermanWings se vor muta de duminică de pe Aeroportul Aurel Vlaicu pe Henri Coandă. Potrivit reprezentantului CNAB, ultima cursă low-cost va decola de pe Aeroportul Băneasa sâmbătă la ora 21.50 spre Valencia (Spania). Prima cursă low-cost care va ateriza pe Aeroportul Otopeni va fi duminică la ora 2.15, de la Madrid (Spania). Ambele curse vor fi ale companiei WizzAir.

Iordache a precizat că Aeroportul Băneasa nu se va închide după mutarea curselor low-cost pe Otopeni, nici chiar în perioada în care se vor derula lucrări de consolidare şi reabilitare la terminalul de pasageri.

„Pe Aeroportul Băneasa va rămâne tot restul traficului, toate celelalte curse altele decât cele low-cost. Este vorba despre zborurile de aviaţie generală care includ şi zborurile business, şi zborurile şcoală, sportive, medicale, de căutare-salvare, tehnice, sunt o mulţime de alte zboruri şi chiar şi zboruri comerciale, dar cu anumite limitări pe partea de capacitate pentru că aeroportul intră în consolidare şi reabilitare şi se poate opera numai pe un terminal de aviaţie generală, care are o capacitate mai mică”, a mai spus Iordache.

La Otopeni ar urma să se deschidă în vară noul terminal de plecări internaţionale, care va dubla capacitatea aeroportului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite