Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim la Bucureşti cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă, sâmbătă, la ora 20.30, cu un avion special de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, aeronava întârziind două ore. 

"Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, delegaţia Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, aduce Lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special", informează Patriarhia Română.

Lumina sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.

Anul acesta -lumina sfântă s-a aprins la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim la ora 14.24, potrivit oficialilor Patriarhiei Române.

"În Sfânta şi Marea Sâmbătă, în Sfânta Cetate a Ierusalimului coboară Sfânta Lumină, semn al iubirii pe care Dumnezeu o arată atât de încercatei comunităţi creştine din Ţara Sfântă. Această Sfântă Lumină o vom primi şi noi şi o veţi primi şi frăţiile voastre. Primirea acestei Sfinte Lumini să fie un moment de luare aminte pentru viaţa fiecăruia dintre noi, de transformare a vieţii noastre creştine în bucuria Învierii lui Iisus Hristos din morţi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care în perioada 1991-1994 a fost superior al Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim şi Iordan, şi reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite