Rămâi în oraş în weekend? Vezi cum putem petrece de 1 Mai în Capitală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii nu se vor plictisi dacă vor alege să nu plece în vacanţă de Ziua Internaţională a Muncii. Petrecerile, concertele şi grătarele sunt numai câteva dintre ofertele oraşului.

Sărbătoarea de 1 Mai vine în acest an cu două vești bune pentru locuitorii Capitalei. Pe de o parte, bugetarii au primit din partea statului o zi liberă în plus, respectiv luni, 30 aprilie, astfel încât aceștia să se bucure de o minivacanță de patru zile, în perioada 28 aprilie-1 mai.

Pe de altă parte, meteorologii au anunțat o vreme excelentă pentru acest interval de timp, temperaturile concurând cu cele din timpul verii. Valori maxime cuprinse între 28 și 30 de grade Celsius se vor înregistra în București, fără pic de precipitații. Astfel, bucureștenii beneficiază de condiții perfecte pentru a profita de atracțiile orașului din această perioadă.

Locuri de grătar în parcurile oraşului

Cei care doresc să-și petreacă timpul în aer liber au la dispoziție mai multe variante. Cea mai populară va fi, ca de obicei, ieşirea în spațiile verzi din jurul Capitalei. Anul acesta este primul în care chefliii nu mai au voie, conform legii, să facă focul la Băneasa ori Cernica, destinațiile preferate de bucureşteni în materie de picnic.

Cu toate acestea, în Capitală există două zone special amenajate, unde amatorii de fripturi şi mititei pot aprinde focul fără teama de a fi amendaţi. O astfel de zonă există în Parcul Tineretului, lângă Palatul Copiilor. Acest perimetru era folosit de mai mult timp de amatorii de picnicuri. Locul este special amenajat, fiind dotat cu grătare fixe, coşuri de gunoi, apă curentă, măsuţe şi bănci. Cel de-al doilea spațiu se află în spatele Parcului Crângaşi, către Lacul Morii. Aici sunt montate cinci grătare fixe, dar și măsuţe şi bănci.

Picnic fără foc la Băneasa şi Cernica

Cei care aleg să iasă din oraş trebuie să ştie că focul nu mai poate fi aprins decât în Complexul Pustnicu şi în Rezervaţia Naturală Comana, pentru că doar aici există dotările prevăzute de lege.

Sunt însă şi locuri unde picnicul este acceptat, dar fără să fie permisă aprinderea focului şi, implicit, grătarele. Astfel, cei care vor să se bucure pur şi simplu de o masă în aer liber, în împrejurimile Bucureștiului, o pot face în pădurile Cernica, Băneasa, Bragadiru, Brăneşti, Călugăreni şi Complexul Astoria de la Snagov, dar trebuie să-şi aducă bucatele gata gătite de acasă.

Petrecere la Palatul Mogoşoaia

De 1 Mai, Primăria Capitalei îi invită pe bucureşteni la un picnic organizat la Palatul Mogoşoaia. Instituția va pune dispoziţie spaţiul special amenajat, dar şi grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. Acest loc încărcat de istorie şi cultură este ideal pentru cei care vor să se bucure de o minivacanţă în aer liber.

Marţi, va avea loc aici şi un spectacol cu muzică, dans şi teatru pentru copii. Invitatul special va fi Mircea Baniciu care va susține un concert împreună cu trupa sa. Pe tot parcursul zilei, organizatorii au pregătit o mulţime de surprize pentru toţi participanţii la picnic. Evenimentul se va desfăşura între orele 10.00 şi 19.00.

Bucureştenii care doresc să asculte muzică în aer liber sunt așteptați şi în Parcul Izvor din Capitală. De 1 Mai, Aici va fi organizat, de Primăria Sectorului 5, un concert cu un invitat surpriză.

Distracţie ca pe litoral în cluburi

Cei care nu reușesc să ajungă la mare în minivacanţa de 1 Mai pot petrece în cluburile bucureștene care se întrec în oferte speciale. De exemplu, clubul Bellagio pregătește un chef cu tema „1 Mai Muncitoresc", care va avea loc în avans, vineri, 27 aprilie. Evenimentul va avea un invitat surpriză din lumea vedetelor. Acesta va susține un spectacol care le va aduce aminte tinerilor de astăzi de felul în care se sărbătorea Ziua Muncii în vremurile comuniste.

Bucureștenii îndrăgostiți de litoral pot participa la cheful cu numele „Unu Mai ca-n Vamă" în clubul Turbohalle. Petrecerea va avea loc luni, 30 aprilie, începând cu ora 21.00. Regula este simplă: amatorii trebuie să plătească 65 de lei la intrare, după care se pot bucura de toate surprizele serii, inclusiv de orice băutură, atât răcoritoare, cât și alcoolică, în cantităţi nelimitate. În program sunt concerte cu trupele OCS, Luna Amară, Țapinarii și East Roots.
casetă

Mulți amatori, grătare puține

Odată cu recenta adoptare a Legii picnicului, care interzice organizarea grătarelor în spații neamenajate, autoritățile bucureștene au promis crearea unor perimetre speciale. Până în prezent, niciun astfel de spațiu nu a fost însă amenajat. Drept urmare, amatorii de fripturi sunt nevoiți să se înghesuiască în cele două zone pentru picnic deja existente în Capitală, în Parcul Tineretului și în spatele Parcului Crângași. Amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt cuprinse între 300 și 5.000 de lei.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite