Primul Război Mondial simulat la Muzeul Militar Naţional, în acest week-end. Vezi ce te aşteaptă acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Militar "Regele Ferdinand I" organizează, sâmbătă şi duminică, demonstraţii de instrucţie de front din Primul Război Mondial, exerciţii de tragere cu armament, prezentare de tehnici şi uniforme de epocă, precum şi prezentarea modului de preparare a "hranei de război".

Astfel, toţi cei are vor ajunge la Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00,vor putea vedea, cu prilejul "Zilelor Muzeului Militar Naţional", un  program dedicat curioşilor care vor să afle cum era să lupţi la începutul secolului trecut. Tema aleasă pentru sărbătoarea de anul acesta este "Războiul cel Mare - 95 de ani", a anunţat, joi, Ministerul Apărării Naţionale.

Cu acest prilej, specialiştii muzeului au pregătit un program care cuprinde demonstraţii de instrucţie de front a armatei române şi a celei germane din Primul Război Mondial, exerciţii de tragere cu armament, standuri de prezentare a tehnicii şi a uniformelor de epocă, organizarea unui post de prim-ajutor şi a unui punct de transmisiuni militare din Primul Război Mondial, precum şi târgul anticarilor şi al colecţionarilor de obiecte istorico-militare.

În program, sunt prevăzute miniconcerte de muzică militară şi muzică de epocă, susţinute de fanfara Serviciului Muzicilor Militare, şi prezentarea modului de preparare, la bucătăria de campanie, a "hranei de război", se mai arată în comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite