De Dragobete, Muzeul Satului ne aşteaptă cu multe surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Sfantul Valentin, la Muzeul Satului a venit vremea Dragobetelui. Sarbatoarea populară este echivalentul mai puţin cunoscut al sărbătorii îndrăgostiţilor, importate de ceva vreme din America.Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va marca astfel, în perioada 24 - 26 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor la români.



Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” va oferi îndrăgostiţilor de toate vârstele un program variat pe parcursul a celor trei zile de sărbătoare, din care e aproape imposibil să nu vă atragă ceva. În haine de sărbătoare, Muzeul Satului vă aşteaptă să-i treceţi pragul începând cu orele 10:00, dăruindu-vă iubirea pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti.

Muzolelogii bucureşteni au stabilit un program care va include un spectacol de muzică populară în care cei din ansamblul popular „Cucii din Brăneşti” vor încânta vizitatorii cu „Descântecul de Dragobete” un cântec arhaic despre care se zice că, cei ce il rostesc, se vor bucura de un an bun pe plan sentimental.
Pe lângă muzică, cei ce vor ajunge la muzeul de pe Şos. Kiseleff  se vor bucura şi de datini şi obiceiuri specifice sărbătorii, recitaluri poetice şi teatru de umbre, Printre momentele unice oferite de către gazede se numără şi concursuri cu premii şi voie-bună din plin.

Meşterii populari din toate colţurile ţării vor veni la Bucureşti, în cadrul tărgului de Dragobete pentru a expune în faţa bucureştenilor cadouri tradiţionale unicate, făcute manual pentru cei ce vor să îşi surprindă perosana iubită cu un cadou personalizat. De asemenea, bunătăţile tradiţionale, produsele din gastronomia bio şi podoabele populare vor fi expuse în aceasta perioadă la Muzeul Satului cu prilejul acestei sarbatori de primăvară.

Dragobetele mai este cunoscut în cultura populară şi ca “logodna păsărilor” sau “capul de primăvară” fiind sarbatoarea ce prevesteste reîntoarcerea la viaţă a naturii. Dragobetele a fost preluat de la vechii daci, unde era perceput ca un zeu peţitor, devenit protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete. Iubirea care se leagă în această zi se spune că ţine tot anul, precum cea a păsărilor care "se logodesc" în aceeaşi zi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite