Baza Olimpică din Ghencea a murit în fază de proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să rivalizeze cu Complexul Sportiv „Dinamo", cel pe care îl deţine Steaua, în bulevardul Ghencea, cuprinde, pe lângă stadionul de fotbal, şi alte terenuri de sport.

Cel mai important este cel de rugby. Terenul pe care joacă formaţia militară, clasată pe locul 2 în ultimii patru ani, a fost refăcut, fiind amenajat sistemul de drenaj şi schimbat gazonul. De altfel, la Steaua există o tradiţie în acest sens, Rudi Conrad fiind celebru în toată lumea pentru modul cum îngrijea iarba şi pe stadionul de fotbal în anii 70-80 (se spune că olandezul Cruyff a păstrat câteva fire după ce a jucat acolo sub culorile Barcelonei). De asemenea, pe stadionul de rugby s-au înlocuit scaunele din tribunele ce pot primi în jur de 3.000 de spectatori. Conducătorii lui CSA Steaua intenţionează ca în viitorul apropiat să monteze şi o instalaţie de nocturnă acolo.

Bazin de polo, aflat în curs de amenajare

Aflat în dreapta arenei de fotbal, stadionul de atletism zace acum în paragină. Clubul a solicitat fonduri pentru a termina lucrările începute înainte de 1990, însă, în condiţiile în care armata a trecut printr-un proces de restructurare generat de intrarea României în NATO, toate demersurile au rămas fără răspuns.

Acest stadion urma să facă parte din baza olimpică pe care au visat să o ridice în Ghencea conducătorii Stelei. Se spune că după victoria de la Sevilla, din 1986, Valentin Ceauşescu ar fi încercat să-şi convingă tatăl să materializeze acel proiect, însă acesta a refuzat fiind obsedat de terminarea Casei Poporului şi a centrului civic. În complexul roş-albaştrilor mai există o sală de gimnastică, pentru antrenament, terenuri-anexă de pregătire pentru rugby, fotbal, dar şi unele pe care se poate juca tenis. Este în curs de amenajare un bazin de polo - din păcate, acesta nu are dimensiuni olimpice.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite