Oprescu vrea ca municipalitatea să preia plata salariilor din spitalele pe care le administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, azii, că şi-ar dori ca primăria să preia, măcar parţial, plata salariilor pentru medicii şcolari şi cei din spitalele administrate de municipalitate, dar şi pentru alţi angajaţi din unităţile sanitare, însă, în prezent, nu există fonduri.

În ciuda faptului că primăria nu dispune, în prezent, de banii necesari pentru a prelua plata salariilor, economiştii municipalităţii susţin că această iniţiativă este una fezabilă, potrivit lui Oprescu.

"Aş vrea ca salariile dumneavostră să treacă la primărie, dar acum nu avem bani. Dacă nu vom reuşi să preluăm în totalitate salariile, doresc să iau cel puţin o parte din salariile medicilor şcolari şi ale peroanalului din spitale. Dacă nu vom putea în întregime, măcar să le completăm, pe bază de performanţă", le-a spus primarul general angajaţilor celor 19 spitale administrate de municipalitate, prezenţi azi la bilanţul celor patru ani de la preluarea unităţilor de la Ministerul Sănătăţii.

Cu acelaşi prilej, Oprescu a declarat că, după patru ani, cea mai mare satisfacţie este aceea că multe dintre spitalele preluate "se întorc după soare".

"Am alocat 179 de milioane de euro pentru reabilitarea spitalelor, pentru echiparea cu aparatură de ultimă generaţie, iar multe dintre ele, pot spune, se întorc după soare", a spus edilul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite