FOTOGALERIE „Spiderman“ de Franţa a escaladat Intercontinental în doar 17 minute. Nu a purtat cască de protecție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alain Robert (49 de ani) a escladat astăzi, la ora 14.00, hotelul din centrul Capitalei. Francezul a urcat până acum pe 100 de clădiri din întreaga lume. Are 1,65 metri înălţime, este slăbuţ şi are aproape 50 de ani. Cu toate acestea, francezul Alain Robert, cunoscut drept „Spiderman", a escaladat peste 100 dintre cele mai înalte clădiri din lume.

UPDATE ora 14.17 Francezul a reușit ca în 17 minute să urce până la etajul 17 al hotelului așa cyum își propusese.

UPDATE ORA 14.10 Câteva sute de persoane s-au adunat să îl urmărească pe francezul care este asigurat doar cu o cordelină și nu poartă cască de protecție. El se oprește din când în câns să își odihnească brațele.

Click pe imagini pentru a vedea cum a escaladat Alain Robert Hotelul Intercontinental din Bucureşti



Spiderman de Franţa a escaladat Hotelul Intercontinental

UPDATE ORA 14.05 Alain Robert a început să urce pe pereții imobilului din Piața Universității la ora 14.00 și a ajuns în doar câteva minute la etajul cinci al hotelului Intercontinental de unde i-a salutat pe bucureștenii care asistă la escaladarea clădirii.

El a sosit în Capitală la începutul săptămânii pentru a urca pe cel mai cunoscut hotel de la noi, Intercontinental. Clădirea cu 22 de etaje şi o înălţime de 77 de metri nu reprezintă o mare provocare pentru sportiv, care a urcat pe cea mai înaltă clădire din lume în primăvara acestui an: hotelul Burj Klalifa, de 828 de metri.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Când era mic a suferit de vertigo, dar a reuşit să-şi înfrângă frica de înălţimi, urcându-se pe blocuri. S-a apucat de escaladat clădiri în '84, asta după ce, cu doi ani înainte, a căzut de la o înălţime de 15 metri, în timp ce se urca pe un munte. Atunci a stat în comă o perioadă, dar şi-a revenit şi a hotărât să ia în piept hoteluri.

A fost arestat de 130 de ori

„M-am născut să fiu căţărător. Este mai bine să fac asta decât să am o viaţă plictisitoare", a spus Alain, pentru „Adevărul". Înainte să facă bani din căţărări, sportivul a vândut echipamente. Până acum a fost arestat de aproximativ 130 de ori în toată lumea din cauză că nu avea autorizaţie să escaladeze clădirile. La Bucureşti se va căţăra cu o coardă de siguranţă. „Mie nu prea-mi place asta. Nu este stilul meu", a mărturisit „Spiderman".

Despre Bucureşti nu ştia prea multe şi până acum nu prea a avut timp să viziteze. L-a impresionat un desen cu un porcuşor făcut pe un perete din oraş. „Era pe undeva printr-un cartier. Îmi plac lucrurile astea mai puţin comerciale. Nici suveniruri nu mai adun de pe unde merg", a subliniat francezul.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite