Bucureşti: Primarul Sorin Oprescu, cu daruri pentru Şcoala 11

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a vizitat miercuri Şcoala Specială nr. 11 'Gheorghe Penescu' aflată în sectorul 6.

El a supravegheat dotarea acestei şcoli cu 20 de scaune rulante pentru copiii cu handicap şi a unui microbuz cu 16 locuri (15 plus şoferul) cu rampă specială pentru accesul scaunelor rulante.

Primarul general a vizitat toate clasele din şcoală printre care şi clasele cu copii cu handicap neuromotor, care beneficiază de energoterapie, şi i-a promis directoarei şcolii că pe 1 martie va deschide câteva standuri speciale unde produsele făcute de copii din Şcoala Specială nr. 11 (lumânărele, felicitări, mărţişoare) vor putea fi valorificate. Cu banii rezultaţi, copii ar avea posibilitatea să viziteze muzeele din Bucureşti sau să facă excursii la diferite staţiuni din ţară.

Sorin Oprescu i-a înmânat cheile microbuzului directoarei Şcolii Speciale, Aurora Butoi: 'Să fie într-un ceas bun, să vă folosiţi de ea pentru a-i ajuta pe copii să ajungă cu bine acasă sau la şcoală!', i-a urat primarul directoarei.

Directoarea Aurora Butoi a declarat că avea nevoie de aceste materiale donate de primărie pentru că are foarte mulţi copii care în aceste condiţii de iarnă nu pot ajunge la şcoală şi în perioada cât stau acasă uită foarte mult din ce învaţă.

'Avem de-acum ocazia să-i aducem dimineaţa la şcoală şi după-amiaza să-i ducem acasă. Avem nişte copii foarte buni, mulţi dintre ei fiind chiar olimpici, multiplu medaliaţi la diferite concursuri', a declarat Aurora Butoi.

Şcoala Specială nr. 11 'Gheorghe Penescu', situată în cartierul Drumul Taberei, are aproximativ 280 de copii, dintre care 220 în clasele I-VIII, 38 la pedagogie curativă şi 30 la grădiniţă. Programul şcolii este 8,00 - 18,00 pentru copiii din clasele mari şi 8,00 - 16,00 pentru cei mici, având atât regim de zi, cât şi săptămânal.

Materialele donate au fost cumpărate din bugetul primăriei prin licitaţie publică, a precizat Cosmina Simean, director general al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Bucureşti.'Dacă rata de absenteism se va micşora sub 10% în şcolile care beneficiază de ajutorul primăriei, după aprobarea bugetului din martie, se va trece la următoarea fază a programului de ajutor acordat de primăria municipiului Bucureşti în care toate şcolile speciale vor primi ajutor', a spus Cosmina Simean.

Pentru prima fază a programului de asistenţă socială a primăriei au fost cumpărate 250 de scaune rulante pentru copii şi adulţi şi patru microbuze. Acestea vor fi împărţite la şcolile speciale care au solicitat ajutorul primăriei.

Primăria Generală a Capitalei va dota, în perioada următoare, cu 40 de scaune rulante o unitate şcolară din sectorul 5.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite