Oprescu şi-a prezentat bilanţul celor patru ani de mandat. Vezi aici lista realizărilor prezentată de primarul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, şi-a prezentat azi bilanţul celor patru ani de mandat, în cadrul unui eveniment care a avut loc în sala de spectacole a Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti.

Printre principalele realizări menţionate de Oprescu se numără investiţiile în spitale şi în asistenţa socială, reabilitarea şi modernizarea mai multor artere, introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe câteva sute de străzi, pasajul Basarab, Arena Naţională, Centrul Istoric şi staţia de epurare a apelor de la Glina.

“Consider ca este obligaţia mea, de primar ales, să vă dau socoteală pentru felul în care administrez acest oraş”, a spus Oprescu.

“Bucureştiul are de recuperat mulţi ani în care a fost prizonier în capcana incompetenţei, indolenţei, lăcomiei, şi a unui tip de gândire pe termen scurt, mediocru şi mercantil. Dictatura politică, în detrimentul interesului public a sufocat prea mulţi ani, grav şi distructiv, dezvoltarea şi modernizarea oraşului”, a adăugat primarul general al Capitalei.

“Unii m-au acuzat că am dus la bun sfârşit ceea ce ei denumesc “proiectele lui Băsescu şi Videanu”. Am să le dau o veste care o să-i surprindă: Bucureştiul nu a început şi nici nu se termină cu Băsescu, Videanu sau Oprescu. În trufia, ignoranţa şi necinstea lor, aceste voci de partid nu spun că multe dintre proiectele la care fac referire au fost gândite de către elita acestei ţări, specialişti remarcabili, cu multă vreme înainte ca personajele care au ocupat vremelnic fotoliul de primar să ajungă în funcţii”, a mai spus Oprescu. 

Primarul Capitalei a mai apreciat că Bucureştiul a stat prea mult timp pe loc, iar acum, când a început să se dezvolte şi să se modernizeze, nu trebuie să se oprească. ”Proiectele trebuie continuate. Bucureştiul are nevoie de normalitate şi de stabilitate. Oamenii sunt sătui de scandaluri, de politicienii care doar promit, se ceartă şi nu realizează mare lucru. Cetăţenii vor fapte, vor realizări”, a declarat primarul general.

Oprescu a mai arătat că este foarte important faptul că Bucureştiul, pe perioadă de criză, şi-a menţinut în parametrii de echilibru creşterea economică, dezvoltarea şi protecţia socială. “Se poate deci, să se susţină şi investiţiile noi, dar să fie protejată şi populaţia, mai ales cea care are mai multă nevoie”, a spus primarul Capitalei.

Lista realizărilor prezentată de Oprescu este următoarea:

-    90 de artere reabilitate în toate sectoarele Capitalei
-    2 pasaje finalizate
-    4 pasaje în execuţie
-    4 pasaje reabilitate şi modernizate
-    6 poduri modernizate şi reabilitate
-    317 străzi modernizate şi reabilitate (apă/canal)
-    101,94 kilometri de reaţea publică de alimentare cu apă
-    577 kilometri de cabluri aeriene dezafectate
-    420 de locuri noi de parcare – parcaj subteran Universitate
-    1.300 de locuri de parcare – parcare supraterană Arena Naţională
-    1 stadion categoria „Elite”
-    16 străzi reabilitate în Centrul Istoric,
-    65 de şcoli finalizate
-    22 de săli noi de sport
-    19 spitale – reabilitări şi modernizări
-    5 cantine sociale
-    3 spălătorii sociale
-    11 instituţii de cultură – reabilitări şi modernizări
-    91 lăcaşe de cult (sprijin financiar)
-    24,72 metri pătraţi de spaţiu verde/locuitor
-    35.000 de arbori plantaţi
-    12 terenuri de sport în parcuri
-    967 construcţii ilegale desfiinţate pe domeniul public
-    100.000 metri pătraţi de spaţiu verde recuperat

La prezentarea bilanţului au fost prezenţi angajaţi ai municipalităţii şi ai instituţiilor subordonate acesteia, precum şi consilieri generali şi edilii sectoarelor 1 şi 5.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite