FOTO/VIDEO Toboganele celui mai mare parc acvatic din România sunt oficial funcţionale. Cât costă biletul şi care sunt principalele atracţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe amânări, cel mai mare parc de distracţii din România şi din sud-estul Europei s-a deschis, în cursul săptămânii. La Plajă, primul parc din complex, a deschis ieri şi ultimele atracţii şi probabil şi cele mai aşteptate: cele 27 de tobogane.

În vara în care avem parte de cele mai ridicate temperaturi din ultimii 40 de ani, când seceta continuă iar ploile nu mai apar decât în vis, cel mai mare parc acvatic din România şi din Sud-Estul Europei a primit în sfârşit undă verde.

Cu toate că în primă instanţă reprezentanţii au anunţat că parcul nu va fi deschis complet din cauza lipsei unor aprobări, începând de sâmbătă, bucureştenii aventurieri au putut testa şi toboganele, cele mai extreme atracţii ale parcului.

Astfel, peste 27 tobogane îi aşteaptă pe amatorii de senzaţii tari: Boomerango, Multi-Lane Slide, Free Fall Slide, Super Bowl şi Speed Slide. Parcul este parcurs de un Râu Leneş (Lazy River) şi are în centru Cetatea Ploii (Rain Fortress), o atracţie construitî pe mai multe niveluri, echipată cu alte 70 de mici atracţii, un adevarat labirint al distracţiei pentru cei mici şi nu numai.

Întregul complex Divertiland se va întinde pe 35 de hectare şi este amplasat în comuna Chiajma, judeţul Ilfov, la kilometrul 13, adiacent autostrăzii Bucureştii-Piteşti. La Plajă Park se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, inclusiv zona de parcare, cea mai mare suprafaţă a unui water park din ţară. Potrivit reprezentanţilor, capacitatea parcului este de peste 7.000 de vizitatori zilnic.

image
image
image

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu parcul acvatic Divertiland!

Unul dintre propietari, înrudit cu români din Constanţa

„Pare surprinzător, dar complexitatea parcului stă defapt în dedesubtul lui. Parcul acvatic este rezultatul a cinci ani de zile de muncă, totul pe un teren cumpărat pe bucăţi încă din 2005", a declarat în cadrul avanpremierei organizate joi administratorul Magic World Developments, Alejandro Poulakis.

Întrebat de ce investiţia a fost făcută în România şi nu în altă parte, acesta a explicat că piaţa de aici este mult mai mare faţă de cea din Bulgaria sau alte ţări din apropiere. „Pe lângă motivele de business ne leagă şi ceva personal de România. Am câteva rude aici din Constanţa", a adăugat Poulakis.

Potrivit adminitratorului, parcul de distracţii, cea de-a doua etapă, se va deschide anul viitor. Pe lângă parcul de distracţii Divertiland devoltatorii intenţionează să construiască şi un cartier rezidenţial de 754 de apartamente.

Transport gratuit către Parcul "La Plajă"

Mai mult decât atât, investitorii vor să se folosească şi de staţia de tren din apropiere şi încearcă, în acest moment, ca numele staţiei să devină "Divertiland".

În ceea ce priveşte transportul către distracţie, vor exista cinci autobuze ale parcului care vor transporta gratuit vizitatorii din Piaţa Presei la porţile parcului acvatic.

Accesul la parcul acvatic La Plajă în timpul săptămânii îi va costa pe adulţi şi pe copiii peste 1,2 metri - 50 de lei.

Copiii mai mici de 1,2 metri vor plăti 40 lei. De asemenea, organizatorii oferă mai multe promoţii:

•Programul after-work din timpul săptămânii implică un cost de 40 de lei, cu intrare între orele 18:00 - 22:00.

•Aventurile de weekend vor costa 70 RON pentru adulţi şi 50 pentru copiii cu înălţimea sub 1,2 metri.

•Programul after-work din weekend, cu intrare între 18:00 şi 22:00, are valoarea de 60 de lei.

•Studenţii beneficiază de reduceri, în timpul săptămânii, ei plătind doar 45 de lei, iar în weekend 55 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite