Muzeul Satului, Ateneul Român sau Casa Poporului candidează pentru a reprezenta Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la bucuresti.adevarul.ro demarează o campanie inedită "Alege simbolul oraşului tău" . Vă propunem ca, timp de două săptămâni, să alegem împreună simbolul Capitalei. Haideţi să demolăm mitul că doar celebra Casă a Poporului ne poate reprezenta oraşul!

Casa Poporului, Ateneul Român şi Muzeul Satului sunt cele mai mari şi importante atracţii turistice din Bucureşti. Imaginea lor a fost mult timp emblematică şi de foarte multe ori Capitala este reprezentată prin unul dintre aceste trei mari simboluri.

Casa Poporului, a doua cea mai mare clădire administrativă ca suprafaţă din lume, este cu siguranţă primul lucru căruia îi vine unui bucureştean în minte atunci când este pus să aleagă un simbol al oraşului. Clădirea măsoară 270 pe 240 de metri, 86 înălţime şi 92 sub pământ.  Casa Poporului nu poate să nu fie asociată cu Nicolae Ceauşescu şi domină centrul Capitalei.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Ateneul Român este de 120 de ani asociat cu ideea de cultură, pe scenele sale concertând cei mai importanţi artişti români şi de peste hotare. Ceea ce a rămas în istorie este sloganul "Daţi un leu pentru Ateneu!", cu ajutorul căruia s-au strâns fondurile necesare pentru a înălţa clădirea.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" adună pe o suprafaţă de peste zece hectare 50 de case tradiţionale româneşti. Foarte apreciat în special de turiştii străini, casele fiind aduse pe bucăţi în Capitală, în 56 de vagoane de tren. Zecile de evenimente desfăşurate în marea curte a Muzeului îl face una dintre cele mai frecventate locuri de cultură din Capitală.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite