Smârdan, Cişmigiu sau McDonald’s de la Unirea, simboluri pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la bucuresti.adevarul.ro demarează o campanie inedită "Alege simbolul oraşului tău" . Vă propunem ca, timp de două săptămâni, să alegem împreună simbolul Capitalei. Haideţi să demolăm mitul că doar celebra Casă a Poporului ne poate reprezenta oraşul!

Unele dintre cele mai aglomerate „bucăţi de oraş" sunt în Centrul istoric al Capitalei. Fie că savurezi o cafea pe strada Smârdan, fie că îţi aştepţi iubita(ul) în faţă la McDonald's de la Unirea sau că te plimbi cu barca în Cişmigiu, toate punctele au devenit locuri de întâlnire.

Strada Smârdan, cea mai circulată arteră din Centrul vechi, a devenit, în ultima vreme loc de întâlnire, taifas şi lenevit pentru tinerii, dar şi pentru curioşii care ajung în Capitala României pentru prima dată. A fost printre primele reabilitate, prin urmare prima pe care afaceriştii au deschis restaurante şi cafenele. Acum cei care o traversează nu mai au loc să circule din cauza meselor şi a jardinierelor care delimitează spaţiile comerciale. Zilnic, sute de bucureşteni se aciuează pe la câte o masă, alţii îşi dau întâlnire aici. E un du-te vino constant.

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

„Ne întâlnim în faţă la McDonald's!"

După renovarea magazinului Unirea şi deschiderea unui McDonald's lângă centrul comercial, tinerii au ales să se întâlnească în faţa fast-food-ului. „Cum ies de la metrou Piaţa Unirii, sau când ajungi în faţa magazinului Unirea, mă aştepţi pe trotuar!", aşa sună cele mai multe dintre mesajele prietenilor. Opţiunile sunt diverse: cumpărături în centrul comercial, o masă la McDonald's sau câteva clipe de relaxare în parcul de vizavi.

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Cişmigiu

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Grădina Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din București. Amenajată în genul parcurilor englezeşti, grădina este loc de loisir pentru tineri, copii şi pesionari, pentru cei care vor să se relaxeze, să se plimbe cu barca, să joace o partidă de şah sau să facă mişcare la aparatele de fitness amenajate în parc. Orice turist ar trebui să traverseze măcar o dată parcul, să meargă pe Aleea Lebedelor sau la Rotonda scriitorilor. În Grădina Cișmigiului există un loc special, La Cetate, unde se află ruinele unei mănăstiri construite de logofătul Văcărescu în 1756, din incinta căreia pornea un tunel secret care lega Palatul Crețulescu de malul plin de ascunzișuri al Dâmboviței.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite