Siamezele de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ ar putea fi operate de medicul care le-a separat în '82 pe Lina şi Gherghina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două fetiţe siameze născute pe 26 decembrie la maternitatea din Piteşti şi transportate ulterior la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, sunt lipite în zona ficatului, dar au inimi separate şi astfel, pot fi operate.

Pentru această intervenţie chirurgicală, medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, fiind cel care le-a operat în anii ’80 pe siamezele Lina şi Gherghina.

„Investigaţiile au arătat că fetiţele au inimi separate, ele fiind lipite în zona ficatului. Aici este o problemă delicată“, a explicat medicul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu“. De asemenea, aceasta a adăugat că, în prezent, fetiţele trebuie stabilizate şi că încă se mai fac investigaţii.

Medicul Raluca Alexandrescu a mai spus că există şansa ca operaţia siamezelor să fie realizată în Capitală. „Probabil că medicul Gabriel Ionescu ar putea veni în România pentru a vedea siamezele şi, împreună cu o echipă pluridisciplinară, ar putea să realizeze intervenţia chiar în Bucureşti“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu“. 

Cele două fetiţe cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame. Acesta sunt lipite în zona toracelui şi a abdomenului, pe o suprafaţă de aproximativ 15-20 de centimentri.

Medicul Gabriel Ionescu le-a operat în anii ’80 pe siamezele Lina şi Gheorghina. Acestea au fost unite în dreptul inimii, de la stern la ombilic. Intervenţia chirurgicală a avut loc după şase luni de la naşterea celor două şi s-a dovedit un adevărat succes. Operaţia s-a realizat în Elveţia, unde o echipă de 28 de medici s-a chinuit 10 ore pentru a le separa pe fete. Acest caz s-a clasat pe locul trei din în topul celor mai grave operaţii de separare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite