VIDEO Plimbări cu vaporaşul şi teatru la palat, distracţia bucureştenilor în lunea liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au la dispoziţie astăzi, de Sfânta Maria, evenimente culturale, religioase şi de relaxare. La Palatul Mogoşoaia sunt concerte, târg de carte şi expoziţie de vinuri, în timp ce Primăria Capitalei oferă plimbări gratuite cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău.

Cei care vor să fugă de căldura sufocantă din oraş, pot alege să-şi petreacă ziua liberă de Sfânta Maria la Palatul Mogoşoaia. Aici, "Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti" a organizat în primă ediţie "Zilele Brâncovenilor". Evenimentul a început sâmbătă şi îşi va închide porţile în acestă seară, accesul la palat fiind gratuit.

Programul bine ales de organizatori a atras în weekend un număr mare de vizitatori. Copii şi adulţi, majoritatea din Bucureşti, au poposit la palat pentru a se bucura de pictură, teatru, muzică şi desen într-un cadru liniştit şi răcoros. "Am venit cu fetiţa mea de trei ani. Voiam să scap de betoanele din Bucureşti şi să mă încarc cu energie de la verdeaţă. Aici ea poate învăţa lucruri interesante", a spus Cristina, unul dintre participanţii la atelierele de creaţie.

Evenimentul continuă şi astăzi cu lecţii de teatru şi dans pentru copii, expoziţie de desene, târg de carte şi multimedia, târg de vinuri şi, spre finalul zilei, cu un recital de muzică clasică. 

image

Adulţii, din nou copii

În aceste zile, curtea palatului a fost din nou, ca în vremurile de mult apuse, încărcată cu voie bună. La atelierul de creaţie, cei mici lucrau la realizarea florilor din hârtie. "Mare mi-a fost surpriza să văd că şi adulţii se pot bucura de jocurile copilăriei. Tăticii au lăsat la o parte problemele cotidiene şi s-au alăturat micuţilor. Împreună au desenat. Ba chiar, la un moment dat, mă uitam că parcă şi ei erau copii. Nu ai cum să nu te simţi bine într-un loc atât de frumos", a spus Raluca Ghideanu, artistă.

Lecţii de degustare de vin

Dacă micuţii vizitatori au parte de desene, dansuri şi piese de teatru, părinţii se pot răsfăţa făcând o vizită la Crama Oprişor. Acolo, bucureştenii pot învăţa cum să deguste şi să aprecieze vinul, iar, dacă sunt mulţuminţi, pot cumpăra o sticlă pentru acasă. Preţul unei sticle variază între 9 şi 85 de lei. "Este pentru prima dată când venim la Palatul Mogoşoaia şi sper să primim invitaţie şi anul viitor. Avem multe soiuri de vin, pentru toate gusturile. Aici îi putem învăţa cum să aprecieze un vin bun", a explicat Ioana Ştefan, vânzătoare la Crama Oprişor.

La câţiva metri de cramă, stau întinse pe o tarabă filmele de colecţie din  cinematografia românească. "Pistruiatul" şi „Toate pânzele sus" sunt doar câteva oferte din cele aproximativ 60. Preţul unui DVD variază de la 29 la 44 de lei.

Succes la prima ediţie

Anul acesta, la 15 august, se împlinesc 297 de ani de când Constantin Brancoveanu a fost executat la Istanbul, împreună cu cei patru fii ai săi.

Cum această zi este foarte importantă în istoria Palatului Mogoşoaia, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti s-a gândit să organizeze festivalul cultural "Zilele Brâncovenilor". "Suntem foarte mulţumiţi de rezultate. Publicul a fost nesperat de mare, ţinând cont că este prima ediţie", a precizat Ionela Bobe, purtător de cuvânt pentru Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite