Şedinţa Consiliului General nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti care ar fi trebuit să aibă loc azi nu s-a putut ţine din cauza lipsei de cvorum.

De la şedinţă au lipsit, în special, consilierii generali de la PDL. Astfel, în sală au fost prezenţi doar 25 de consilieri municipali, cu trei mai puţini decât ar fi fost necesar pentru a se putea ţine şedinţa.

Consilierii generali de la USL prezenţi în sală au afirmat că absenţa colegilor lor de la PDL este cauzată de deciza luată de Biroul Permanent al acestei formaţiuni politice prin care li se recomandă democrat-liberalilor care au deja două mandate în CGMB să-și aleagă o altă carieră în partid.

Preşedintele de şedinţă al CGMB, Călin Murg, singurul democrat-liberal care a fost prezent în sală, a respins această motivaţie şi a arătat că lipsa colegilor săi are altă cauză. "Motivaţia esenţială este că nu putem transforma în circ şedinţele Consiliului General. Dacă vă uitaţi pe ordinea de zi o să constataţi că se repetă, sunt a doua oară, a treia oară, proiecte care au fost respinse, cu argumente, au fost respinse. Între timp nu a venit nimeni cu nimic nou. Primarul general n-a adus niciun argument în plus pentru ca ele să fie votate. Este evident că este un demers electoral astăzi aici şi nu participăm la aşa ceva. Aşteptăm să vină să ne explice de ce s-au dublat costurile la autostrada aşa-zis suspendată, de ce totul în general costă dublu sau triplu faţă de proiectul iniţial şi de îndată ce vom avea aceste răspunsuri, suntem prezenţi şi analizăm situaţia", a spus Murg.

În ceea ce priveşte recomandarea conducerii PDL Bucureşti, Murg a apreciat că aceasta i se pare justificată. "Dacă vreţi o opinie personală, recomandarea mi se pare justificată pentru că am avut şi avem încă o echipă foarte bună de consilieri generali, oameni care pot merge la alegerile parlamentare, şi este normal ca mulţi dintre ei să decidă să aibă această evoluţie în carieră. Chiar şi eu am de gând să candidez în toamnă şi nu candidez pentru un nou mandat de consilier. Mă gândesc, poate că voi candida pentru Parlament", a spun consilierul municipal.  Murg nu putut preciza câţi dintre consilierii generali de la PDL sunt la al doilea sau al treilea mandat, declarând doar că numărul acestora este destul de mare.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, nu a dorit să comenteze speculaţiile legate de absenţa consilierilor generali de la PDL. "Nu ştiu, nu mă bag eu în organizarea partidelor. Important e însă că nu putem să mergem înainte aşa. Eu sper ca data viitoare să fim toţi ca să putem să ţinem şedinţa", a spus Oprescu. Primarul Capitalei a anunţat că următoarea şedinţă a CGMB ar putea fi convocată pe 3 mai.

Printre proiectele de hotărâre care figurau pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CGMB se număra şi cel referitor la închiderea inelului median în partea de nord a Capitalei, cunoscut şi ca Autostrada suspendată, care a mai fost respins o dată de consilierii municipali.

 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite