Campania de sterilizare a câinilor fără stăpân din sectorul 6 va începe la 1 martie şi va dura trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor „Vier Pfoten” România au semnat azi un contract pentru demararea unui proiect de sterilizare, deparazitare, vaccinare anti-rabică, identificare şi înregistrare a câinilor fără stăpân din sectorul 6. 


Proiectul va începe la data de 1 martie şi va dura până la sfârşitul lunii mai, existând posibilitatea de prelungire a contractului.

Campania derulată de Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia „Vier Pfoten” constă în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu şi înregistrarea câinilor şi pisicilor fără stăpân din sectorul 6.

În baza protocolului, “Vier Pfoten” se angajează să sterilizeze gratuit animalele fără stăpân, fundaţia punând la dispoziţie şi două clinici mobile.

„Situaţia câinilor fără stăpân este o problemă stringentă a locuitorilor Sectorului 6.  Sunt sigur că prin semnarea acestui contract vom face un progres deosebit. Am cerut sprijin, totul este să ne unim eforturile pentru a realiza ceea ce ne-am propus şi sunt convins că vom reuşi să ne ducem proiectul la bun sfârşit. Este necesară, însă, şi susţinerea celorlalţi primari de sector pentru unitatea acestui proiect care, până la urmă, vizează întreaga Capitală”, a declarat Cristian Poteraş, primarul sectorului 6.

Proiectul sterilizărilor va fi dublat de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei.

Poteraş a mai anunţat că, până la jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 6 va construi un adapost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de cel puţin 500 de locuri.

„Ne bucurăm că am fost solicitaţi să intervenim în Capitală şi că primarul Sectorului 6 a înţeles că singura soluţie de rezolvare a problemei este sterilizarea câinilor de pe stradă. Proiectul pe care l-am demarat împreună cu Primăria Sectorului 6 se va desfăşura pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire. La începutul primăverii vom demara, de asemenea, şi o campanie de informare a locuitorilor Sectorului 6 asupra proiectului nostru”, a declarat Anca Tomescu, şeful proiectului „Animale fără stăpân Vier Pfoten”.

Sectorul 6 este primul din Capitală în care Vier Pfoten va efectua sterilizări în 2012. Primăria a solicitat campania Vier Pfoten încă de la finele anului trecut, înainte ca actuala lege privind gestionarea câinilor fără stăpân (OUG 155/2001) să fie declarată neconstituţională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite