În sectorul 1 se intervine la această oră pe străzile secundare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de utilaje ale companiei Romprest intervin, încă de azi noapte, pentru a deszăpezi arterele principale din sectorul 1, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă, a anunţat Primăria Sectorului 1.

La această oră, mașinile de deszăpezire intervin pe străzile secundare din sectorul 1 pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice. De asemenea, echipaje ale Administrației Domeniului Public Sector 1 curăță în aceste zone copacii de zăpadă pentru a înlătura pericolul de prăbușire.

În cursul după-amiezii, dacă vremea o va permite, utilajele Romprest vor interveni și pe restul arterelor secundare din această zonă administrativă.

În urma căderilor masive de zăpadă din cursul nopții, mai mulți copaci au căzut pe străzile: Calea Griviței nr. 126, Băiculești nr. 19 (cartier Pajura), Pajurei nr. 22A (cartier Pajura), intersecţia Horia Măcelariu - Belizarie (cartier Băneasa), Ion Mihalache nr. 329, Alexandru Lăpușneanul nr. 35 (cartier Chitila), Banu Manta nr. 16, fără a provoca pagube.

Copacii căzuți au avariat patru mașini pe străzile: Ștefan Burileanu nr. 8 (2 autoturisme – cartier Aviației), Gh. Bibescu x Neagoe Vodă (1 autoturism – cartier Băneasa), N. Racotă nr. 12-14 (1 autoturism – cartier 1 Mai).

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă căruia îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Locală - care a preluat de anul trecut și atribuții de ordine și siguranță publică - va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia va închide temporar arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite