Poliţiştii locali din sectorul 1 intensifică controalele în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenții Poliției Locale a sectorului 1 vo rintensifica în această perioadă controalele la comercianţi, în special la cei care vând carne de miel şi ouă.

Astfel, în perioada 11-14 aprilie, Poliția Locală, împreună cu Poliția Națională și Direcția de Sănătate Publică, organizează ample acțiuni de control a producătorilor particulari și a magazinelor agroalimentare din piețele 1 Mai, Haralambie Botescu (fostă Matache), Domenii, 16 Februarie, Dorobanți etc. și din zonele adiacente acestora.

Agenţii locali controlează certificatele de producător ale comercianţilor, certificatele de constatator (de conformitate) privind calitatea produselor, certificatul de sănătate al vânzătorului, prețurile expuse spre comercializare și cântarele folosite. Potrivit Primăriei Sectorului 1, în cazul în care vor fi constatate nereguli, vor fi aplicate pe loc sancțiuni contravenționale, iar după caz, produsele vor fi confiscate.

“Îi asigur pe bucureşteni că, şi cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului, în pieţele Sectorului 1 vor putea găsi numai produse de calitate, atent verificate în prealabil de către inspectorii noştri. Prin amplul program de modernizare a pieţelor din Sectorul 1 pe care l-am derulat în ultimii ani, am creat condiţii civilizate producătorilor de a-şi desface marfa”, a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

În plus, echipajele Poliției Locale vor identifica comercianții ambulanți care își desfășoară activitatea în alte locuri decât cele autorizate sau fără autorizație în acest sens și vor depista persoanele care oferă spre vânzare bunuri a căror proveniență nu o pot dovedi. Vor fi controlate punctual locurile în care există date sau suspiciuni privind nereguli referitoare la comercializarea produselor și va fi asigurat climatul de ordine și siguranță publică în piețele din sector și în vecinătatea acestora.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite