FOTOGALERIE Festin cu Fasole şi cârnaţi în sectorul 6. Bucătarii au gătit 125 de kilograme de fasole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din sectorul 6 au mâncat astăzi câte o porţie de fasole cu cârnaţi şi murături în parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi. Bucătarii care au pregătit cele 2.000 de porţii cu folosit 125 de kilogarme de fasole. Festinul a fost organizat de Primăria Sectorului 6 şi Centrul Cultural European Sector 6 cu prilejul Zilei Armatei.

Marţi dimineaţă, la ora 11.00, fasolea a fost adusă în Parcul Drumul taberei în caserole de plastic, la fel şi cârnaţii, ambalaţi în cutii de carton. O oră mai târziu, fasolea a fost răsturnată în ceaune aşezate pe arzătoare cu gaz. Fasolea prefiartă înainte, iar cârnaţii rumeniţi pe grătare. Bucătarul, Călin Constantin, a explicat că pentru 2.000 de porţii a avut nevoie de 125 de kilograme de fasole, 20 de kilograme de ceapă, 15 kilograme de kaizer, ardei gras, pătrunjel, foi de dafin, morcov, ţelină şi mult „suflet“.



Click pe imagini pentru fotogalerie

Fasole şi cârnaţi, de Ziua Armatei

Fasole şi dansuri populare

Reţeta a fost bună, a fost apreciată de oamenii care în zece minute, au făcut cozi în jurul meselor de unde s-au servit porţiile. Voia bună a fost întreţinută de fanfara militară, iar mai apoi de melodiile populare care au răsunat din boxe. Muzica i-a binedispus pe cei csre stăteau la rând, câteva doamne, ceva mai în vârstă, au început să danseze.

„Nu ştiam că dau cârnaţi şi fasole. Veneam de la piaţă şi am văzut că s-a strâns lumea. Este un gest frumos, o să le spun şi vecinilor mei de bloc“, a spus Marin Ilie, un pensionar din sectorul 6.

„Ieftin cât o cola“

În Parcul Drumul Taberei, bucureştenii găsesc produse tradiţionale, brânză, carne afumată, pastramă, dar şi pălincă, horincă de Maramureş şi bragă, care este mai scumpă de o cola.

Bucătarul Dorin a vebit din Maramureş cu oală de sarmale pe care le vindea la 5 lei porţia, alături de o bucată de mămăligă şi un ardei iute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite