Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă organizează o nouă serie de cursuri de însoţitori de bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă (SSAvC) organizează un nou examen de admitere pentru cursurile de însoţitor de bord în perioada 12-14 martie, punând la dispoziţie 40 de locuri.

Examenul de admitere constă în susţinerea probelor scris şi oral la limba Engleză şi a probei de Geografie a României şi Europei, iar acesta poate fi susţinut de către orice persoană care are vârsta de peste 18 ani şi deţine diploma de Bacalaureat.

Canditaţii care vor fi admişi în urma examenului vor începe cursurile în cadrul SSAvC pe data de 19 martie, reprezentând modulul teoretic ce durează două luni.

Pe parcursul celor două luni de pregătire teoretică în cadrul SSAvC, cursanţii vor studia materii precum: limba engleză, geografie şi meteorologie aeronautică, disciplină şi responsabilităţi, medicină aeronautică, CRM (cooperare în echipaj multiplu), proceduri operaţionale normale/anormale/de urgenţă, cunoaşterea aeronavei şi legislaţie aeronautică.

"Domeniul aviaţiei a fost şi va fi întotdeauna un domeniu de activitate fascinant şi total diferit faţă de altele, de unde putem vedea şi interesul constant faţă de cursurile pe care şcoala noastră le oferă. Din anul 2002 şi până la sfârşitul anului trecut, peste 1.500 de persoane au absolvit cu success cursurile noastre de însoţitor de bord, acum purtând cu mândrie uniforma unor companii aerine de renume din ţară şi nu numai. Suntem convinşi că şi această nouă serie va avea rezultate cel puţin la fel de bune ca şi cele de până acum", a declarat Sorin Cristian Roşca, director de instruire SSAvC

Pentru obţinerea licenţei de zbor, cursanţii vor susţine un examen de absolvire a modulului teoretic, după care urmează modulul practic în cadrul unui operator aerian: cursul de conversie, simulator de zbor şi un minim de 20 de ore de instruire practică în zbor. Ultimul demers pe care cursanţii trebuie să îl facă în scopul obţinerii licenţei de zbor, după finalizarea modulului practic, este susţinerea unui nou examen în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Mai multe detalii referitoare la actele necesare şi înscriere pot fi regăsite accesând website-ul şcolii, www.aviationacademy.ro.

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă este o institituţie publică în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani. SSAvC organizează cursuri atât pentru însoţitori de bord, cât şi pentru instructori de zbor, piloţi (particular şi transport public), dispatcher de zbor, securitatea aeronautică şi managementul situaţilor de criza.

Şcoala are în dotare cinci elicoptere şi zece aeronave de tip Piper Seneca şi Cessna pentru instruire şi aerotaxi şi de asemenea trei simulatoare de zbor pentru aeronave şi elicoptere. De asemenea, SSAvC asigură mentenanţă pentru aeronave de mici dimensiuni la cele mai înalte standarde şi dispune de un aerodrom la Strejnic, destinat intruirii practice în zbor a piloţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite