Înscrierile la Şcoala Bonelor, prelungite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Bonelor a prelungit până la 31 ianuarie perioada de înscrieri la cursurile gratuite de calificare organizate în Bucureşti.

Astfel iniţiatorii proitectului doresc să dea cât mai multor femei fără ocupaţie – şomere, casnice, pensionare, studente şi eleve peste 18 ani – din Capitală şi judeţul Ilfov (cu sau fără domiciliul stabil aici) şansa de a beneficia de aceste cursuri, la sfârşitul cărora vor primi diploma de baby-sittere calificate. Diploma este recunoscuta in Romania şi în țările Uniunii Europene.

Urmând aceste cursuri, participantele vor dobândi cunoştinţe despre comunicarea cu familia şi copilul, dezvoltarea fizică a acestuia, cum gândeşte şi cum simte un copil, felul în care socializezi cu un copil, noţiuni de prim ajutor şi de nutriţie. Cursantele vor învăţa şi despre drepturile lor contractuale în relaţia cu familia copilului, despre fişa postului şi conduita corectă a unei baby-sitter.

“Pe piaţa muncii, absolventele acestui curs vor avea avantajul de a putea demonstra familiilor care au nevoie de baby-sitter că sunt mult mai bine pregătite să lucreze cu copiii, iar părinţii vor aprecia, cu siguranţă, existenţa unei diplome de calificare.Cursurile oferite de Şcoala Bonelor sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări”, afirmă iniţiatorii proiectului.

În Bucureşti, primul curs va începe în data de 15 februarie şi va dura aproximativ zece săptămâni. Femeile interesate îşi pot depune dosarul cu actele necesare pentru înscriere direcţiile de asistenţă social din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

Şcoala Bonelor face parte din proiectul “Femei pentru Femei”, derulat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului (DGPC).


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite