Zilele Paralimpice, la Școala Americană Internațională din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Școala Americană Internațională din București (AISB) organizează în premieră un eveniment paralimpic în colaborare cu reprezentanții Comitetului Național Paralimpic.

Evenimentul se va desfăşura luni și marți, în intervalul 8.30–11.30.

Manifestarea este organizată la inițiativa profesorilor și administrației AISB cu sprijinul președintelui Comitetului Național Paralimpic (CNP) și are rolul de a face cunoscute jocurile paralimpice și de a le oferi elevilor Școlii Americane Internaționale din București experiența directă a acestor sporturi.

Evenimentul va consta în demonstrații de goalball, tenis de masă și baschet în căruciorul cu rotile oferite de atleții din Comitetul Național Paralimpic.

Elevii școlii vor fi invitați să se alăture jocurilor alături de atleții cu dizabilități.

Demonstrațiile de goalball vor fi susținute de către Sorin Lepădatu, şeful Comisiei Sport pentru Nevăzători din cadrul CNP, împreună cu o echipă de trei atleți. Goalball este un joc de echipă destinat atleților nevăzători. Participanții concurează în echipe de câte trei și încearcă să arunce o minge cu clopoței înăuntru în poarta oponenților. Jucătorii trebuie să folosească sunetul clopoţeilor pentru a afla poziția și locația mingii.

Demonstrațiile de tenis de masă vor fi susținute de către Florin Milciu, secretar general CNP împreună cu trei dintre atleții săi de la clubul OK București. Cei doi jucători juniori, Ioana și Daniel, sunt campioni NPC juniori în 2011, în timp ce Gabriela Constantin este, în prezent, campioana națională la seniori. Elevii școlii vor fi chemați, ulterior, să joace împotriva acestora.

Demonstrațiile de baschet în cărucioare cu rotile vor fi susținute de către echipa Motivation România formată din 3-4 jucători, iar elevii AISB vor fi invitați să participe, folosind și ei cărucioare cu rotile.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite