Porţi deschise la Facultatea de Litere timp de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti continuă tradiţia organizării evenimentului Zilele Porţilor Deschise, prin extinderea şi transformarea lui în Săptămâna Porţilor Deschise.

Săptămâna Porţilor Deschise la Litere va aduce în faţa participanţilor oferta educaţională 2012, care constă în şase programe de studii de licenţă, acreditate ARACIS şi cotate la cel mai înalt nivel din ţară: Limba şi literatură română - o limbă străină, Etnologie, Studii europene, Comunicare şi relaţii publice, Ştiinţe ale informării şi documentării, Asistenţă managerială şi secretariat; de asemenea, numeroase realizări ştiinţifice ale studenţilor, prezentate de ei înşişi, în dialog cu profesorii şi cu colegii lor.

Facultatea de Litere îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 23-27 aprilie, zilnic, în intervalul 10.00-20.00, în sediul său central, din strada Edgar Quinet nr. 5-7 (P-ţa Universităţii). Programul manifestării conţine conferinţe, dialoguri, prezentări de proiecte studenţeşti, filme-document, dar şi sesiuni deschise de întrebări, pentru fiecare dintre cele şase programe de studii de licenţă şi douăsprezece programe de masterat.

Prima zi va fi dedicată programului de studii Limba şi literatură română - o limbă străină. Departamentul de studii literare se prezintă, printr-o serie de dezbateri, la care participă criticii literari Liviu Papadima, Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Florin Manolescu, Iulian Costache şi studenţii care organizează atelierul de istorie culturală Haimanalele lui Caragiale, Cenaclul “Vorba vine...”; după-amiază, Departamentul de lingvistică şi invitaţii săi (Eugen Istodor, cercetători lingvişti) propun o discuţie incitantă, de mare actualitate, pe tema limbajul presei (“Eşti cool şi dacă vorbeşti correct”), iar membrii Cercului de lingvistică organizează ateliere despre limbajul internetului (“Româna online”) şi despre raportul dintre limbă şi cultură. Două scenete ale dramaturgului sărbătorit în acest an se vor “înfrunta” în facultate: cea a studenţilor filologi (jucată în balconul Sălii de lectură) şi cea a invitaţilor lor, liceenii de la Colegiul Naţional I. L. Caragiale.

Pe 24 aprilie, Departamentul de Studii culturale, pentru a prezenta programele de licenţă Studii europene şi Etnologie, pune în scenă o abordare nonconformistă, printr-o galerie a proiectelor studenţeşti, o tombolă a cunoaşterii, dar şi prin discuţii, filme, dialoguri libere şi scenete. Seara, cu începere de la ora 18.00, intrarea este liberă la o proiecţie de filme şi spectacole celebre de teatru, realizate după piesele lui I. L. Caragiale.

Pe 25 aprilie, Departamentul de ştiinţe ale comunicării prezintă alternativ programele de studii Comunicare şi relaţii publice şi Ştiinţe ale informării şi documentării, cu ajutorul studenţilor care vor vorbi despre proiecte interdisciplinare, stagii de practică şi de voluntariat, cărora li se vor alătura absolvenţi de succes şi reprezentanţii asociaţiilor din care unii sau alţii dintre ei fac parte. Seara, începând cu ora 18.00 asociaţia Team Work organizează o prezentare despre activităţile şi misiunea lor.

Pe 26 aprilie, Departamentul de Ştiinţe administrative îi aduce în scenă, în stilul întregului eveniment, pe deputatul Dandanache... în 2012, scrisoarea pierdută..., dar regăsită în format electronic, şi alte noutăţi ştiinţifice, colaborări instituţionale şi rezultate de marcă ale studenţilor şi ale cadrelor didactice.

Tot joi, cu începere de la ora 12.00 şi vineri, Facultatea de Litere oferă, pentru prima dată în cadrul acestui eveniment anual, o prezentare a activităţii de cercetare a masteranzilor din cadrul celor 12 programe acreditate şi dezvoltate aici.

În închiderea Săptămânii Porţilor Deschise, vineri seară, între orele 18.00 şi 20.00, Şcoala Doctorală şi cele nouă Centre de cercetare al Facultăţii îi invită pe oaspeţii lor şi pe membrii comunităţii universitare la o dezbatere legată de programe, proiecte şi finanţări, implicit de strategii şi politici actuale ale cercetării în ştiinţe umaniste, ştiinţe ale comunicării şi ştiinţe administrative.

Participanţii la eveniment, în funcţie de interesul lor, vor primi mape cu materiale de informare, precum Ghidul candidatului - Admitere 2012, pliantele de prezentare a masteratelor, Caietele-program pentru Săptămâna Porţilor Deschise.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite