Şantier pe marile bulevarde bucureştene: se vor monta 70 de kilometri de conducte de gaz. Vezi aici harta străzilor care vor fi sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de anul viitor, distribuitorul de gaze GDF Suez va derula un program de montare a 70 de kilometri de conducte noi de gaz în Bucureşti, în trei ani. Proiectul este finanţat şi din bani europeni.

Printre străzile care intră în şantier de la anul se numără şi: Calea Rahovei, Şoseaua Alexandriei, Bulevardul Timişoara, Panduri, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Petricani, Bulevardul Carol I, Olteniţei, Dudeşti şi Camil Ressu.

Proiectul de modernizare a reţelei de gaz a Bucureştiului şi judeţului Ilfov presupune montarea a 70 de km de ţeavă din polietilenă pe 16 bulevarde mari ale Capitalei. Investiţia este de circa 65 de milioane de lei din care contribuţia companiei reprezintă 49,5 milioane de lei, restul fiind fonduri europene nerambursabile, informează economica.rtv.net.

Prin înlocuirea conductelor cu cele noi, de presiune medie, se va asigura o presiune constantă de-a  lungul întregului sistem de distribuţie al Bucureştiului şi Ilfovului, potrivit reprezentanţilor distribuitorului. În plus, după finalizarea proiectului, avariile din sistem vor fi mult mai puţine.

„Vom încerca să ne coordonăm eforturile cu cele ale Primăriei Capitalei astfel încât lucrările noastre să se suprapună cu cele de refacere a covorului asfaltic. Montarea noilor conducte începe de la anul. Oricum, jumătate din investiţie reprezintă bani pentru refacerea pavajului ”, a spus Dan Pantilie, director general Distrigaz Sud Reţele.

GDF Suez este cel mai mare furnizor şi distribuitor de gaze din România cu un număr de 1,4 milioane de clienţi.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite