VIDEO La mulţi ani! Mick Jagger împlineşte 69 de ani azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut pe 26 iulie 1943, în Dartford, Marea Britanie, Michael Phillip Jagger este fondatorul şi vocalul legendarei trupe rock Rolling Stones. La 69 de ani, Mick a sărbătorit luna aceasta şi 50 de ani de la declanşarea fenomenului Rolling Stones: primul concert al trupei.

Mick Jagger pleca în 1962 de la London School of Echonomics, după doi ani de studiu, pentru a forma o trupă cu prietenul său, Keith Richards. După 50 de ani, Rolling Stones au ajuns şi s-au menţinut în topul lumii muzicale.

Jagger a fost atras de muzica blues americană şi de R & B din copilărie. La 14 ani îşi cumpăra prima chitară. În colecţia lui de discuri se regăseau nume ca Muddy Waters şi Howlin' Wolf (biography.com). Cinci ani mai târziu, Mick Jagger era „ingredientul” cheie în succesul noii trupe, azi una din cele mai iconice din lume: the Rolling Stones.

Timpul este, cu siguranţă, de partea lui Mick Jagger:

În 1989, intrau în Rock and Roll Hall of Fame cu titlul „cea mai mare trupă de Rock and Roll din lume”, cu peste 200 de milioane de albume vândute.
„Este uimitor, dacă te gândeşti”, declara Mick Jagger recent pentru Rolling Stone, în legătură cu aniversarea a 50 de ani de la primul concert Rolling Stones, din 12 iulie 1962, la Marquee Jazz Club din Londra. „Dar a trecut atât de mult timp de atunci. Unii dintre noi sunt încă aici, dar e o trupă foarte diferită de cea care a cântat acum 50 de ani”, spunea Jagger.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite