FOTOGALERIE Mini-vedete bucureştene pe scene internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activităţile extracuriculare oferă multor elevi o şansă să-şi pună în valoare calităţile şi talentul şi îi ajută să fie remarcaţi în competiţii internaţionale. Acesta a fost şi cazul elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 din Bucureşti, care au venit acasă din cehia cu numeroase premii de la concursuri internaţionale.

Ansamblul „Roata Soarelui", format din elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 12 „Herăstrău"din Bucureşti, a lăsat cu gura căscată publicul la concursul  internaţional „May Fantazy", care a avut loc în Praga, în luna mai. Micuţii au concurat cu elevi din Armenia, Azerbaidjan, Ucraina, Belarus, Slovacia, Rusia, Estonia, Georgia, Lituania, Letonia, Turkmenistan, Belarus şi Cehia.

Copiii au participat la concurs cu două dansuri „Geampara" şi „Hora romanească" şi după spectacolul oferit au plecat acasă cu premiul I la ansambluri folclorice. Cei mici se pricep de minune atât la dansuri popular, cât şi la coregrafii moderne pe muzică uşoară. „Copiii români au câştigat premii, prieteni şi o experienţă de neuitat în „Oraşul de aur" al Europei. Festivalul ne-a oferit o mulţime de emoţii pozitive şi amintiri vii. Excursiile organizate de asociaţia Pitagross, cea care a organizat concursul, ne-au dezvăluit frumuseţea deosebită a Cehiei: vizita la Fabrica de Napolitane, vizita la Fabrica de bere Krusovice, excursie la Karlo Vivary, turul orasului vechi", a spus Adriana Nicolae,  prfesor în învăţământul primar, cea care a iniţiat ansamblul „Roata Soarelui".

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Nu doar dansurile populare au fost remarcate la concursul internaţional. Maria Bocioaca, acum clasa a V-a, a cântat „Fata, neichii, fată" şi „Bădiţă cu sumănel", şi a urcat pe locul II la secţiunea „Interpreţi vocali de muzică populară". Un grup de 14 elevi, între 7 şi 12 ani, îmbrăcaţi în urşi şi albinuţe au făcut o coregrafie inedită cu mingi de cauciuc pe melodia „Gummy bear", pentru care au primit locul II la sectiunea „Dans modern". Pe podium a urcat şi o elevă, acum clasa a IV-a, Maria Fota, care a cântat două melodii ce au impresionat publicul: „Brown girl in the rain" şi „Timpul liber". Eleva s-a întors acasă cu premiul I.

Micuţii din Ansamblul „Roata Soarelui", înfiinţat în 2005, au reuşit ca, sub coordonarea Adrianei Nicolae, şi a doamnelor Viorica Florea, Graţiela Dragomir şi Georgiana Burlacu, dar şi cu sprijinul directoarei Mărioara Siderias, să aducă acasă premiu după premiu, de la diverse competiţii internaţionale. Elevii talentaţi de la Şcoala 12 au un palmares bogat de diplome: Premiul I la Global Education Festival din San Remo Italia, în 2005, Premiul I la Festivalul ANAPIE din Italia, în 2006 şi 2009, Premiul I în Macedonia şi Grecia, în 2010.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite