Ministrul Educaţiei: Putem întârzia şi cu o zi afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, nu este nicio grabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, speră ca vineri, până la ora 12, să se finalizeze recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română, după noul barem, dar ia în calcul şi posibilitatea întârzierii afişării rezultatelor, dacă vor apărea probleme.

Liviu Pop a declarat, pentru Realitatea TV, că vor fi anunţate în cursul zilei de azi eventuale probleme care ar duce la întârzierea afişării rezultatelor la Evaluarea Naţională. O întârziere de o zi nu ar reprezenta o problemă, a adăugat el.

"Mâine sperăm să fie afişarea rezultatelor. Cu siguranţă se vor finaliza corectarea lucrărilor. Eu sper cât mai repede că emoţiile sunt mari. Vineri până la ora 24 se vor afişa. Dacă vor fi probleme le vom anunţa de joi. Vedem care este starea lucrărilor. Dacă se va prelungi vom lăsa şi părinţilor timp să depună contestaţii. Putem întârzia şi cu o zi nu este nici o grabă", a declarat ministrul Educaţiei Liviu Pop pentru Realitatea TV.

Conform programului iniţial al examenului, rezultatele se vor afişa vineri, până la ora 14.00, iar contestaţiile se vor primi în intervalul orar 14.00 - 18.00. După rezolvarea contestaţiilor, rezultatele finale ar trebui afişate pe 2 iulie, conform procedurii anunţate iniţial.

Predicativa la controversata întrebare de la proba de limba română este considerată variantă de răspuns corectă, nu doar subiectiva, cum era în baremul iniţial. Toate lucrările de limba română sunt corectate, din nou, după noul punctaj. Ambele răspunsuri la întrebarea „Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii" vor primi cele 60 de sutimi aferente cerinței.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite