Tu ce planuri ai de Revelion? Vezi ce petreceri pregătesc primăriile şi restaurantele din Capitală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ORGANIZARE Nu mai este foarte mult până când vom trece în 2012, iar restaurantele, cluburile, chiar şi cafenelele din Capitală s-au pregătit cu oferte care mai de care mai atrăgătoare. Primăria Capitalei va organiza şi în acest an Revelionul în Piaţa Constituţiei, cu trupe româneşti, a declarat pentru „Adevărul“ Mihaela Păun, directoarea centrului de proiecte culturale al muncicipalităţii ArCuB.

Localurile din Bucureşti şi-au pus la punct ofertele pentru Revelionul 2012 încă din luna octombrie. Majoritatea locurilor la restaurantele celebre au şî fost cumpărate de bucureştenii dornici de distracţie. Iar ofertele parcă n-au fost niciodată atât de variate. Stilul de party importat din străinătate este la modă în acest an, mai ales petrecerile tematice. De exemplu, puteţi fi pentru o seară Brad Pitt sau Angelina Jolie în cadrul unei petreceri organizate în hollywoodian. Dacă sunteţi mai romantic, puteţi simţi gustul petrecerilor veneţiene într-o atmosferă de carnaval cu băuturi fine şi antreuri delicate. De asemenea, o alternativă o reprezintă şi cluburile din Bucureşti. Dacă nu vă place ţinuta de gală, muzica ambientală şi decorurile elegante, puteţi opta pentru o noapte de Revelion într-un club. Distracţie, băutură şi muzică tare, meniul perfect pentru tinerii din Capitală!

Hollywood la Bucureşti de Revelion


Restaurantul Empire Events din Capitală organizează în acest an o petrecere în stil hollywoodian. Localul mizează pe atracţia bucureştenilor faţă de Galele Premiilor Oscar. Mai mult, sunt pregătite şi câteva nominalizări pentru seara de Revelion. Astfel, se vor acorda premii pentru cel mai bun sărut, cea mai elegantă ţinută, cea mai bună prestaţie scenică prin reproducerea celor mai celebre replici din filme şi cea mai bună asemănare cu un star de cinema. Pe mese vor fi puse preparate din curcan, pui, viţel, peşte şi porc. Băuturile sunt oferite pentru consum nelimitat. Preţul unui bilet este de 350 de lei, dacă acesta va fi plătit până la 1 decembrie.

Ce poate fi mai distractiv şi mai incitant în acelaşi timp decât un bal mascat? Localul Imperial Ballroom se pregăteşte pentru o noapte de Revelion incognito. Costumele de Epocă şi măştile vor avea rolul de a te duce cu găndul la Veneţia lui Casanova. Organizatorii promit antreuri fine, meniu bogat cu bucate preţioase şi băuturi la discreţie. Urechile celor prezenţi vor fi încântate de muzica trupei Marfar. Preţul participării la evenimentul de la Imperial Ballroom este de aproximativ 390 de lei pentru o persoană.

Cocktail de homar şi caviar negru, lux de revelion

Un preţ mai piperat găsim la restaurantul Caru` cu Bere, unde un bilet costă 490 de lei. Aici veţi avea parte de băutură „cât pofteşte inima“. Meniul cu mâncare începe de la două feluri de brânză şi prosciutto cu prune uscate şi se termină cu muşchiuleţ de vită argentinian şi tortul casei. Organizatorii vor să impresioneze petrecăreţii cu piureul de cartofi cu kiwi şi sos de măsline cu maioneză, foies gras servit cu dressing de fructe de pădure şi muşchiuleţul de vită argentinian rumenit la cuptor. În plus, veţi avea parte de un program artistic cu muzică de petrecere şi momente speciale.

Un restaurant care promite clienţilor că vor vedea visul american îndeplinindu-se sub ochii lor este  JW Steakhouse, din incinta hotelului Marriott. Revelionul care va avea loc în luxosul local este descris de organizatori, ca „american dream“ al nopţii dintre ani. Rockul clasic american va destinde atmosfera alături de un cocktail de homar sau un carpaccio de morun afumat. Mâncărurile sofisticate nu se opresc aici, însă şi preţul este pe măsură. Denumirile acestor delicatese îţi dau de gândit câteva minute bune până să-ţi dai seama ce sunt mai exact. De exemplu, vei mai fi servit cu salsa de capere şi coriandru, ficat de raţă la tigaie, vrăbioară de vită americană sau selecţie de fructe de mare proaspete. Preţul unui astfel de răsfăţ se ridică la aproximativ 890 de lei pentru o persoană.

Anul nou în Centrul Istoric

Nici cafenelele sau pub-urile din Centrul Vechi al Bucureştiului nu stau degeaba. Deja şi-au pus pe mese, pe lângă meniu şi scrumieră, oferta pentru Revelion. Cafeneaua Freddo, de exemplu, se pregăteşte pentru Anul Nou. Cere 290 de lei, preţ în care include mâncare, desert şi băutură. Mâncarea se va prepara din carne de pui, porc, miel şi peşte, desertul este „construit“ din prăjituri cu ciocolată, mere sau vanilie, iar băutura este disponibilă nelimitat.

Tot la acelaşi preţ, 290 de lei, puteţi alege pub-ul The Vintage, situat în Centrul Istoric. Aici, meniul nu este la fel de bogat ca în alte localuri, însă este destul de sofisticat. De asemenea, ai parte de băutură la discreţie. Pentru că nu este bine să bei pe stomacul gol, bucătarii vor găti lasagne, curcan umplut şi purceluş de lapte.   

Ce ne-aşteaptă în Piaţa Revoluţiei

„Organizăm Revelionul tradiţional în Piaţa Constituţiei, nu va fi nimic ieşit din comun, trupe româneşti, focuri de artificii, va fi la nivelul celui de anul trecut, deci nu ceva extravagant, întrucât bugetele sunt reduse“, a spus Păun. „Ne străduim să facem măcar un foc de artificii frumos pentru că, din experienţa pe care o am de 11-12 ani cu organizarea revelioanelor, am observat că lumea vine în general pentru focul de artificii fapt pentru care ne vom concentra pe focul de artificii şi, evident, vor fi cam toate trupele pop-rock cunoscute la ora actuală, trupe care vor cânta live“, a mai spus directoarea ArCuB.

Mihaela Păun a mai declarat că nu poate preciza deocamdată bugetul care va fi alocat pentru organizarea Revelionului şi că aşteaptă rectificarea bugetului municipalităţii pentru a vedea ce sume de bani vor fi disponibile pentru eveniment. Atmosfera de sarbatoare a fost completata si de gazdele spectacolului, Mihai Morar si Daniel Buzdugan, vedetele Radio ZU. In plus, cu putin inainte de miezul noptii, Bucurestiul si-a ales si un imn.
Primăria Sectorului 6 organizează revelion la cort

Reprezentanţii autorităţii locale au declarat, pentru „Adevărul”, că anul acesta vor reveni cu petrecerea dintre ani, pe acelaşi model cu care i-au obişnuit pe bucureşteni.
Locul în care se va instala cortul în care se va organiza Revelionul va fi Parcul Drumul Taberei, iar biletele se vor pune în vânzare după 6 decembrie.
În anii trecuţi, petrecerea organizată de Primăria Sectorului 6 şi de Centrul Cultural European în Parcul Drumul Taberei a devenit principalul înlocuitor al vestitului „Vanghelion“, care nu se mai ţine din 2009.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite