Peste 130 de elevi din Bucureşti nu au prins loc la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei aproximativ 15.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a din Capitală, doar 134 nu au fost repartizaţi la liceele la care şi-au dorit să studieze. Aceştia mai au o şansă în toamnă.

Mai bine de 130 de elevi care au terminat în această vară şcoala generală şi au sperat că vor studia la liceele la care şi-au dorit au avut ghinionul de a nu fi repartizaţi. Una dintre cauzele acestei situaţii este faptul că tinerii nu au trecut pe fişele de opţiuni suficiente variante.  Chiar şi aşa, aceştia vor fi repartizaţi în toamnă pe locurile rămase libere la liceele din Bucureşti.

„Sunt locuri libere la clasele vocaţionale, adică dintre cei care au susţinut examenul de bilingv nu au fost elevi care să opteze pentru aceste licee. S-a întâmplat şi în anii precedenţi. În final, toţi cei care nu au fost repartizaţi în prima etapă, din cauza opţiunilor lor, vor fi repartizaţi apoi şi toate locurile libere vor fi ocupate", a explicat Cristian Alexandrescu, inspector general şcolar al municipiului Bucureşti. O parte dintre absolvenţii de clasa a VIII-a nu au avut mediile suficient de mari pentru a putea intra la şcolile pentru care au optat.

CITEŞTE ŞI: Admitere 2011. TOP 10 licee din Bucureşti unde s-a intrat cu cele mai mari medii. La "Sfântul Sava", ultima medie a fost 9.60, iar la "Gheorghe Lazăr" - 9,52

Admitere 2011: După repartizare, la „Jean Monnet” şi la „Iulia Haşdeu” au mai rămas locuri libere. Vezi LISTA COMPLETĂ cu liceele la care te mai poţi înscrie în Bucureşti

Peste 800 de elevi cu medii cuprinse între 3,63 şi 4,87 au fost admişi la liceele din Capitală

Admitere liceu 2011. Repartizarea locurilor în Bucureşti s-a făcut. Vezi aici la ce liceu ai intrat!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite