Primăria Generală alocă 9 milioane de lei pentru consolidarea imobilelor cu risc semismic ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Primăria Bucureşti a decis alocarea a 9 milioane de lei pentru anul acesta pentru consolidarea imobilelor cu risc semismic încadrat în clasa I.


Pentru cele 372 de clădiri ce figurează pe lista imobilelor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, Primăria Generală a Bucureştiului a decis alocarea a 9 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de consolidare şi întreţinere. Banii vor veni atât din bugetul municipalităţii locale cât şi din fondurile statului.

Majoritatea acestor clădiri au fost ridicate în perioada interbelică şi sunt situate în zona centrală a Capitalei. Deşi autorităţile locale s-au arătat preocupate de soarta acestor clădiri şi în trecut, demarând diferite programe de restaurare, majoritatea acestor immobile încă poartă bulina roşie deasupra intrării.

Mai citeşte şi:

Amintirile care îi bântuie pe supravieţuitorii cutremurului din '77: "Blocul s-a forfecat ca un tort iar etajele se prăbuşeau ca un domino”

EXCLUSIV Cât i-a trebuit lui Mărmureanu să scape viu la cutremurul din ’77: s-a ridicat de la masă, iar într-o secundă a căzut o grindă în spatele lui!

35 de ani de la cutremurul din 1977. Multe clădiri din Bucureşti se pot prăbuşi în cazul unui seism similar

FOTOGALERIE Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

De cele mai multe ori, demersurile de restaurare ale municipalităţii s-au lovit de problemele locatarilor acestor immobile, pentru că, majoritatea lor fie nu locuiesc la aceste adrese, fie sunt prea săraci sau bătrâni pentru a se implica în consolidarea acestora.

În cazul în care proprietarul decide să accepte consolidarea clădirilor, Primăria Capitalei pune la dispoziţia acestora "locuinţe de necesitate", unde aceştia să locuiască, pe bază de solicitare individuală.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite