UPDATE: S-a sinucis din cauza datoriilor? Patronul restaurantului “La Cocoşatu” avea datorii imense

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avea o firmă în faliment, alta care mergea în pierdere, iar o a treia are înregistrate datorii de peste 1,1 milioane de euro



Afacerile lui Ion Oiţă mergeau din ce în ce mai prost, iar acesta era îngropat în datorii. Cifrele oficiale arată o situaţie financiară dezastruoasă. Firma de taximetrie Flamingo Exim 97 SRL a fost închisă după ce i s-a declarat falimentul. Firma de catering „La Cocoşatu Catering SRL”, cu trei angajaţi, avea o cifră de afaceri de 168.000 de lei, iar pierderile erau de peste 81.000 de lei. Cealaltă firmă administrată de Ion Oiţă, „La Cocoşatu” SRL, avea o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane de lei, dar datoriile pe această firmă sunt imense: peste 5 milioane de lei. Aici lucrau aproape 30 de salariaţi.

Omul de afaceri Ion Oiţă (63 de ani), patronul cunoscutului restaurant La Cocoşatu, şi-a pus capăt zilelor ieri într-o anexă în care ţinea contabilitatea afacerii de milioane de lei. „Era grav bolnav. Suferea de ciroză, faza terminală. Azi de dimineaţă (n.r. ieri) când ne-a salutat de-abia murmura ceva şi îşi târâia şi un picior. În ultima vreme nici măcar nu mă mai recunoştea, se uita în gol când vorbeam cu el. Era galben tot!“, ne-a declarat unul dintre angajaţii localului.

Dramele familiei Oiţă

Fratele omului de afaceri, Puiu, a fost primul membru al familiei care a ajuns la locul tragediei. A ieşit din casă sfâşiat de durere şi cărat pe braţe de angajaţii lui Oiţă. „Nu mai pot... Nu a lăsat niciun bilet. Era şi bolnav, avea ciroză“, a  murmurat acesta.

Banii nu i-au adus fericirea „Regelui micilor“, cum a fost supranumit de bucureşteni. În 2004 a avut un alt moment de cumpănă pe care a crezut că-l va trece cu bine, însă apropiaţii susţin că Oiţă suferea la aceeaşi intensitate după ceea ce i s-a întâmplat fiului său. Florin (36 de ani), membru al lotului naţional de tenis până atunci, campion naţional la dublu mixt, a trecut la mustaţă pe lângă moarte după ce un britanic a intrat în el cu maşina. Tânărul conducea o motocicletă şi a fost lovit atât de puternic încât a medicii au luptat timp de zece luni să-l salveze.

Băiatul lui Oiţă, mutilat pe viaţă

Atunci, tatăl lui şi-a vândut mai multe proprietăţi din Bucureşti ca să-l poată opera în Germania. Medicii de-acolo au reuşit să-l facă să-şi revină însă au fost obligaţi să-i amputeze piciorul drept. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, mutilat pe viaţă, tânăul a fost abandonat şi de soţie, care a plecat cu fiul lor şi l-au lăsat singur. Atunci bărbatul a cumpărat casa pentru fiul său. Oiţă s-a sinucis ieri în această locuinţă.
Omul de afaceri era patronul restaurantului La Cocoşatu din 1996 şi-l avea ca partener de business Andrei Alexandru, grataragiul după care a fost denumit localul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite