Bucureştiul de Cartea Recordurilor, în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala a fost menţionată de trei ori anul acesta în Guiness Book, pentru cea mai mare pască, cele mai multe resuscitări făcute simultan dar şi cel mai mare „bănuţ“ de ciocolată.

Bucureştiul a reuşit să-şi facă loc în Cartea Recordurilor, de-a lungul anilor, prin tot felul de realizări atinse fie din întâmplare, fie cu intenţie. În 2011, bucureştenii au doborât trei recorduri, care au fost omologate de reprezentanţii Guiness Book .

Pască gigant în Cartea Recordurilor

În Vinerea Mare din 23 aprilie 2011, o echipă de cofetari, coordonată de Horia Vârlan, s-a pus pe gătit o pască gigant, cu care să intre în Guiness Book. Echipa a fost format de cinci cofetari. Acţiunea de preparare a prăjiturii gigant a început în jurul orei 12.00, iar după ora 17.00 aceasta a fost expusă în parcarea unui centru comercial din Capitală. Astfel, celor prezenţi la eveniment li s-au împărţit 1.120 de bucăţi de pască şi astfel, Bucureştiul a bătut recordul la cele mai multe porţii de Pască din lume.

Cel mai mare curs de prim-ajutor

În ziua de 26 iulie 2011, Ambulanţa Bucureşti – Ilfov a organizat cel mai mare curs de prim-ajutor din lume, prin campania „Salvarea Bucureşti“. Evenimentul a avut loc pe stadionul Dinamo din Capitală, cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă. Peste 7.400 de persoane s-au mobilizat atunci şi au învăţat, simultan, cum să salveze o viaţă, în caz de urgenţă. Astfel, Ambulanţa Bucureşti – Ilfov şi-a pus semnătura în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de participanţi la un curs de prim-ajutor. Participanţii au exersat manevrele de resuscitare pe 700 de manechine şi sub îndrumarea a 700 de instructori specializaţi. Prin organizarea acestui curs România a luat locul Mexicului în Guiness Book, care obţinuse, în 2010, un curs identic, la care au participat 6.600 de persoane.

„Bănuţ“ de ciocolată de 265 de kilograme

Al treilea record stabilit în Bucureşti în 2011 a fost cea mai mare monedă de ciocolată din lume. Pe 17 noiembrie, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat „bănuţul“ uriaş sub privirile a zeci de persoane fascinate de prăjitura de ciocolată. Evenimentul a avut loc în incinta centrului comercial Sun Plaza din Bucureşti. La prezentare a participat şi Jack Brockbank, reprezentant al Guiness World Records, care, după ce a făcut măsurătorile de rigoare, i-a înmânat primarului Sectorului 4 diploma care atestă recordul de cea mai mare monedă de ciocolată din lume. În weekendul ce a urmat, vizitatorii mallului au putut gusta din „bănuţul“ uriaş. Mai mult, de Moş Nicolae, primarul Sectorului 4 a împărţit câteva zeci de kilograme din moneda de Cartea Recordurilor copiilor nevoiaşi de la orfelinatele din Bucureşti.

Trei recorduri pentru o singura cladire

Aceste trei recorduri însă, sunt cele doborâte în anul 2011. De alungul timpului, Bucureştiul se regăseşte în Guiness Book şi prin alte realizări inedite. 
Unul dintre cele mai cunoscute recorduri ale Bucureştiului este clădirea „Casa Poporului“, denumită şi Palatul Parlamentului. În Cartea Recordurilor, construcţia este menţionată de trei ori. „Casa Poporului“ este cea mai mare clădire administrativă, cea mai masivă, dar şi cea mai costisitoare din lume. Având în vedere cei 360.000 de metri pătraţi, cei 2.550.000 de metri cubi şi cele patru miliarde de dolari investite în ridicarea clădirii, după calcule recente, Palatul Parlamentului îşi merită necontestat cele trei titluri.

Campioni la cârnaţi şi prăjituri

În decembrie 2008, Capitala reuşeşte să mai doboare un record. Într-o sâmbătă de neuitat, s-a cântărit cel mai lung cârnat afumat din lume. Cârnatul de tip cabanos a măsurat 392 de metri lungime, depăşind cu mult vechiul record mondial, de doar 100 de metri. Tot în acelaşi weekend şi în acelaşi loc, duminică, Bucureştiul a intrat din nou în Cartea Recordurilor cu cel mai greu tort de fructe şi frişcă din lume. Prăjitura a cântărit 281 de kilograme, doborând vechiul record mondial de 100 de kilograme.

Record mondial la pizza şi ciorbă de burtă

Un alt titlu deţinut de Bucureşti în Guiness Book este cel al ciorbei de burtă. În cadrul festivalului „Bucharest Food Festival“ din octombrie 2009, din Parcul Unirii, s-a gătit cea mai mare ciorbă de burtă din lume. Din cei 1.000 de litri de ciorbă, participanţilor li s-au servit aproximativ 5.000 de porţii.
Organizatorii festivalului nu s-au mulţumit doar cu un singur record doborât. În cadrul evenimentului s-a realizat şi cel mai lung lanţ de pizza din lume. „Şarpele din pizza“ a măsurat 500 de metri în lungime, adică peste 2.200 de pizza.

Crăciunul, prilej de doborât recorduri

Tot în Capitală, s-a doborât recordul mondial la cea mai mare instalaţie de Crăciun expusă într-un spaţiu închis. 449.658 de beculeţe au fost aprinse în mallul Sun Plaza din cartierul Berceni, în 2010, doborând recordul de până atunci, de 150.000 de becuri.
În 2008, de Crăciun, cei 3.300 de Moşi Crăciun consemnaţi până atunci în Cartea Recordurilor, le-au făcut loc celor 3.939 de Moşi din Bucureşti. Aceştia au colindat străzile din zona Pieţei Constituţiei, au dăruit cadouri simbolice trecătorilor iar Capitala a mai detronat o ţară din Guinness Book.
Alte recorduri cu care Bucureştiului apare în publicaţia Cartea Recordurilor sunt rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarowski (43.008 de cristale şi 16.368 de perle) şi cea mai mare paradă a mireselor (100 de mirese îmbrăcate ca la carte au defilat pe stradă).

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite