Drama demografică a Capitalei: suntem cu un sfert de milion mai puţini locuitori faţă de acum 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt cu 250.000 mai puţini decât în anul 2002, când autorităţile au realizat ultimul recensământ al populaţiei.

Problema demografică a Capitalei a fost analizată în studiul intitulat „Drama noastră demografică – Populaţia României la recensământul din octombrie 2011”, realizat de omul de ştiinţă Vasile Gheţău.

Conform informaţiile din volumul lansat ier, la Academia Română, scăderea naturală a populaţiei din Bucureşti a fost de 29.000 de locuitori, în timp ce creşterea a fost de numai 9.000, prin migraţie internă cu schimbare de domiciliu.

Astfel, între recensămintele dintre anii 2002 şi 2011, populaţia a scăzut prin migraţie externă cu nu mai puţin de 229.000 de locuitori, informează Agerpres.
Studiul evidenţiază şi diferenţe apreciabile în privinţa dinamicii populaţiei pe sectoare, în perioada menţionată: doar 31.000 de persoane în sectorul 5, faţă de 56.000 de locuitori ăn sectorul 2.

Autorul a atras atenţia şi asupra calităţii modului de realizare a recensământului: "Este foarte curios de constatat că modernizarea, creşterea nivelului de trai, al nivelului cultural nu a atras după sine o creştere automată a calităţii recensămintelor. Dimpotrivă, încă din anii 1980 au apărut semne de refuz al populaţiei faţă de recensământ şi mai ales de a comunica unele informaţii apreciate a fi foarte personale şi având o anumită culoare de intimitate, am putea spune", a declarat Vasile Gheţău.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite