Anvelopare gratuită în toată Capitala: reabilitarea termică nu mai este o problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 3 se alătură celorlalte administraţii locale în acţiunea acestora de reabilitare termică a imobilelor de locuinţe. Astfel, anveloparea va deveni gratuită pentru toţi bucureştenii care nu au reuşit, încă, să-şi reabiliteze termic locuinţa.

Primarul Liviu Negoiţă va propune Consiliului Local al Sectorului 3 adoptarea, într-o şedinţă care va avea loc pe 2 februarie, unui proiect de hotărâre privind preluarea finanţării cheltuielilor asociaţiilor de proprietari pentru lucrările de reabilitare termică. Astfel, finanţarea cotei de 20% ce revine fiecărui proprietar va fi preluată de Consiliul Local al Sectorului 3.

Sectorul 3 este singurul din Bucureşti în care cheltuielile asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică nu au fost preluate de consiliul local. Astfel, dacă propunerea primarului Liviu Negoiţă va fi aprobată, reabilitarea termică va fi gratuită pentru toţi locuitorii blocurilor din capitală.

839 blocuri incluse în program până acum

Potrivit Primăriei Sectorului 3, până în prezent 839 de blocuri au fost cuprinse în Programul local de reabilitare termică, ceea ce va duce la reducerea costurilor de încălzire a locuinţei. Locuitorii Sectorului 3 pot transmite la adresa de email prioritati2012@primarie3.ro  sugestii cu privire la această iniţiativă a primarului Liviu Negoiţă.

Primăria Sectorului 3 precizează că este singura instituţie pentru derularea Programului local de reabilitare termică a blocurilor, prin Direcţia Investiţii Achiziţii. Instituţia afirmă că va face demersurile legale de sancţionare a persoanelor neautorizate care solicită datele locuitorilor sau Asociaţiei de Proprietari, în afara cadrului legal de reabilitare termică a imobilelor.

Sectoarele 4 şi 6, ultimele care au aprobat gratuităţi

Şi Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat la sfârşitul anului trecut, la propunerea primarului Cristian Popescu-Piedone, o hotărâre referitoare la preluarea cheltuielilor care revin asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea blocurilor. Finanţarea se va realiza de la bugetul local al sectorului 4 şi din împrumuturi rambursabile atrase. 

Tot la sfârşitul anului trecut şi Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat o hotărâre similară, iniţiată de primarul Cristian Poteraş.

Gratuităţile au început în sectorul 1

Consiliul Local al Sectorului 1 a fost primul din Bucureşti care a aprobat, în ianuarie 2008, preluarea cheltuielilor asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor. A urmat Consiliul Local al Sectorului 2, care în luna a aprilie a aceluiaşi an a fost de acord ca sumele care ar fi trebuit plătite de asociaţiile de proprietari să fie suportate de bugetul local. Şi Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat o hotărâre prin care asociaţiile de proprietari nu plătesc reabilitarea termică a blocurilor.

Autorităţile publice locale pot asigura, în limita fondurilor aprobate anual cu aceastã destinaţie, pe lângã cota de 30%, preluarea parţialã sau integralã a cheltuielilor aferente lucrãrilor de intervenţie corespunzãtoare cotei de 20% ce revine asociaţiei de proprietari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite