Un hacker bucureştean a fost luat pe sus de procurori după ce a stors zeci de mii de euro de la străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au efectuat în această dimineaţă peste 20 de razii în mai multe județe ale țării, inclusiv în Capitală. Oamenii legii au reţinut 20 de membri ai unei rețele informatice dirijate din Sibiu. Procurorii din Bucureşti au reţinut de asemenea un tânăr care înşela străinii vânzându-le produse fictive.

Infractorii organizau  licitații false pe internet, reușind să păcălească 130 de victime. Tânărul din Bucureşti făcea parte dintr-o grupare organizată, „dirijată" de la Sibiu, dar cu ramificaţii prin toată ţara. Astfe, potrivit procurorilor DIICOT au descoperit că aceştia îşi creau conturi false pentru a scoate bani de pe internet. "Scoteau la vânzare pe internet produse fictive precum telefoane mobile, IPad-uri sau electrocasnice, iar clienţi din Italia, Spania, Belgia sau din Australia ori S.U.A virau bani fără să-şi primească produsele. Acesta a fost adus la audieri şi urmează să se stabilească dacă va fi reţinut", ne-au declarat surse DIICOT.

Prejudiciul produs de rețea se ridică la peste 120.000 euro. Tinerii sunt acuzați de spălare de bani și comiterea de infracțiuni informatice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite