S&P a retrogradat ratingul Bucureştiului pe baza unor informaţii insuficiente, potrivit Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei consider că Agenţia de rating Standard & Poor’s a luat decizia de a scădea rating-ul de credit al Bucureştiului pe baza unor informaţii insuficiente şi neactualizate.

Municipalitatea arată într-un comunicat de presă că pe data de 19 martie a fost informată de Agenţia de rating Standard & Poor’s asupra deciziei de a scădea rating-ul de credit al municipiului Bucureşti de la “BB+” la “BB” şi de a retrage calificativul de rating din motive contractuale.

În ceea ce priveşte retragerea calificativului de rating, Primăria Capitalei afirmă că această decizie a fost luată de către agenţie din motive contractual, ca urmare a imposibilităţii încheierii unui nou contract de evaluare de rating între municipiul Bucureşti şi Standard & Poor’s, din cauze care ţin strict de agenţia de rating.

“Municipiul Bucureşti a realizat toate demersurile pentru încheierea unui nou contract de servicii de rating, însă reprezentanţii S&P nu au putut îndeplini condiţiile legale în vigoare privind achiziţiile publice, respectiv nu au fost de acord cu constituirea şi depunerea garanţiei de participare la procedura de achiziţie, în cuantum de aproximativ 2% din valoarea estimată a contractului de servicii, conform art. 43^1, alin. (2) din OUG 34/2006. Procedura de achiziţie a serviciilor de rating iniţiată de Municipiul Bucureşti a fost anulată din acest motiv, în conformitate cu legislaţia română în vigoare privind achiziţiile publice”, se spune în comunicat.

“Având în vedere cooperarea îndelungată dintre Standard & Poor’s şi Municipiul Bucureşti, instituţia noastră este deschisă la continuarea colaborării cu Agenţia de rating Standard & Poor’s, însă numai în condiţiile respectării legislaţiei naţionale în vigoare privind achiziţiile publice, în ceea ce priveşte încheierea unui nou contract”, se mai arată în text.

Fitch a crescut ratingul

Primăria Capitalei menţionează că Municipiul Bucuresti a fost evaluat in anul 2011 de Agentia de rating Fitch, ratingul fiind crescut de la BB+ la BBB–.
Astfel, fitch Rating a actualizat ratingul pe termen lung al Municipiului Bucureşti pentru valuta străină la „BBB –” de la „BB+”. Clasa de risc BBB este superioara clasei BB.

De asemenea, a fost actualizat ratingul pe termen scurt al Municipiului Bucureşti pentru valuta străină la „F3” de la „B” şi ratingul pe termen lung pentru moneda locală la „BBB” de la „BBB-”, previziunea pentru rating pe termen lung şi scurt pentru valuta straină fiind stabilă.

Ratingul Municipiului Bucuresti a fost plasat pe Rating Watch Positive în data de 11 iulie 2011. Calificativele acordate iau în considerare îmbunătăţirile municipiului în performanţa bugetară, rezultatele bune în raporturile de acoperire a datoriei‚ o creştere a datoriei, care este administrată prudent. Ratingurile sunt acum egale cu ratingul de ţară.

Citeşte şi:

S&P a retrogradat ratingul Bucureştiului şi l-a retras din lipsa informaţiilor necesare evaluării

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite