Bani pentru cinci troleibuze noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali au aprobat achiziţionarea a cinci troleibuze noi în acest an de către RATB, prin amendamentele pe care le-au adus la proiectul de buget propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat încă din anul 2007 un proiect care prevede cumpărarea a 150 de troleibuze noi printr-un program multianual cu o durată de trei ani, dar care nu a fost demarat până acum. „E bine că ni s-a aprobat şi asta. Eu sper să se mai dea o hotărâre de Consiliu prin care să ni se aprobe un program multianual pentru 150 de troleibuze pentru că nu prea mai avem parc la troleibuze”, a declarat pentru adevarul.bucuresti.ro Viorel Popescu, directorul general al RATB.

Suma prevăzută pentru achiziţionarea celor cinci tramvaie în amendamentul adus de consilierii grupului PDL-PRM-PNG este de 9,2 milioane de lei. Programul de investiţii al regiei trebuie să fie mai întâi semnat de primarul general, iar ulterior vor putea fi demarate procedurile de achiziţie a troleibuzelor.

În proiectul de buget propus de Oprescu mai figurează la RATB şi achiziţia a opt tramvaie Bucur cu podea parţial coborâtă. Prin amendamentul adus, lista de investiţii a fost suplimentată.

Ultima dată când RATB a cumpărat troleibuze noi a fost în anul 2006. Lotul de 100 de troleibuze noi Iris Bus, produse de societatea Astra Bus Arad, a intrat în exploatare în perioada 2007-2008. În prezent, regia are pe inventar un număr de 302 troleibuze.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite