VIDEO Primul weekend cu ghid în autobuzele turistice. Vezi ce spun turiştii despre maşinile londoneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de informare turistică în format audio a fost deja instalat şi va fi funcţional în maximum trei zile. Audioghidurile sunt în limba română şi engleză, iar utilizarea lor este inclusă în preţul călătoriei. Acestea vor putea fi folosite în următoarele zile.

Numărul celor care au admirat Bucureştiul de la înălţime a crescut considerabil în ultimele zile. Doar ieri, în autobuzele supraetajate s-au urcat aproape 540 de turişti, cât într-o zi din weekend.

Până acum, peste 3.700 de curioşi au călătorit pe traseul Bucharest City Tour. Singura problemă remarcată de turişti, lipsa unui ghid care să le povestească despre obiectivele turistice de pe traseu, este pe cale să fie remediată. Sistemele de ghidare sunt deja montate pe autobuzele decapotabile. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) le verifică pentru a fi siguri că turiştii vor asculta în căşti informaţiile despre un anume obiectiv turistic, în momentul în care autobuzul se deplasează prin zona respectivă.

image
image
image

Click pe poză pentru a vedea fotogaleria

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

Practic, audioghidurile trebuie să se coordoneze cu sistemul GPS al autobuzelor. „Suntem în linie dreaptă şi ne dorim ca până la finalul săptămânii să folosim deja audioghidurile", a spus Constantin Tobescu, purtător de cuvânt în cadrul RATB.  În fiecare maşină care ciculă pe traseul Bucharest City Tour vor exista audioghiduri suficiente pentru toţi călătorii. „În această primă parte a proiectului, informaţiile de pe audioghiduri vor fi în limba română şi limba engleză, urmând ca pe viitor să ne adaptăm în funcţie de reacţia călătorilor", a mai spus Tobescu. Aparatele sunt incluse în preţul biletului, 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite