RAPORT Şcolile din programul BEI, gata după 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 100 de şcoli din programul BEI vor fi reabilitate complet până în luna martie a anului viitor, la 10 ani de la lansarea proiectului. Au mai rămas 22, încă în lucru până la deadline, anunţat de Sorin Oprescu.

Conform raportului cu situaţia la zi a şcolilor din programul BEI, 78 din cele 100 de şcoli sunt reabilitate complet în acest moment.  "Programul BEI datează din 2003. În 2008 îl găsim cu două şcoli făcute la nivelul Capitalei, iar în acest moment 78 dintre cele 100 de şcoli BEI - pentru că două sunt în litigiu - sunt gata", a afirmat joi Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Tot în cadrul programului, au fost amenajate şi 22 de săli de sport în Capitală, iar alte cinci sunt în construcţie.  În total, programul include 64 de şcoli generale, 15 licee, 19 şcoli speciale şi patru grădiniţe.

Lucrările constau în special în consolidări, refacerea acoperişurilor, termoizolaţii interne şi externe, instalaţii de avertizare incendiu şi sisteme de supraveghere video în interiorul şi în afara şcolii, conform informaţiilor oferite de Sorin Oprescu.

În Capitală sunt, în total, 425 de instituţii de învăţământ. În cadrul lor funcţionează 610 cabinete medicale deservite de 248 de medici. În aceste şcoli învaţă 227.000 de elevi, din care 40.000 sunt preşcolari.

Costul total al programului se ridică 239,2 milioane euro, din care 112 milioane contribuţia BEI, iar restul banilor de la bugetul local.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a propus, printre altele, primarului general realizarea unui proiect comun: un parc ştiinţific care să fie construit între sediul actual al primăriei şi Institutul Politehnic, care va deveni, în opinia sa, un punct de atracţie pentru copii şi adolescenţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite