Ninge cu PUZ-uri în şedinţa de Consiliu General!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 105 Planuri Urbanistice Zonale figurează pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Numărul record de PUZ-uri supuse aprobării aleşilor locali se explică prin faptul că, de la 1 februarie, vor intra în vigoare modificările aduse Legii urbanismului nr. 350/2001 prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2011.

Potrivit noului act normativ, începând de luna viitoare nu mai este permisă intrarea în legalitate a construcţiilor ilegale, suplimentarea cu 20 % a densităţii construite şi nici derogarea de la Planul Urbanistic General cu mai mult de 20 %, printr-un aviz de oportunitate semnat de arhitectul-şef.

Turnuri în centru şi construcţii pe spaţii verzi

Printre proiectele puse astăzi în dezbatere se găsesc şi două turnuri: unul de 100 de metri la Răzoare şi altul de 80 metri pe Calea Şerban Vodă. Totodată, printre PUZ-urile propuse se află şi controversatul plan de construire pe spaţiu verde în zona Parcului – Poligrafiei, deşi Tribunalul Bucureşti a respins cererea proprietarilor ca fiind netemeinică.

De asemenea, alt proiect vizează prelungirea valabilităţii PUZ-ului din 2005 al Parcului Tineretului, prin care o suprafaţă considerabilă devine construibilă. De pe ordinea de zi nu lipseşte nici planul pentru penetraţia Splaiul Independenţei - Autostrada Bucureşti, care a mai fost respins de Consiliul General.

Piaţa Universităţii, transformată în Agora

Consilierii municipali vor trebui să se pronunţe astăzi şi în legătură cu acordarea statutului de “Agora” spaţiului dintre Universitate şi Teatrul Naţional, care ar urma să fie amenajat printr-un concurs de soluţii. Proiectul a fost înaintat săptămâna trecută de Asociaţia Pro Democraţia, în urma recentelor proteste din Piaţa Universităţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite