FOTOGALERIE Peste 10 persoane au fost date afară dintr-o casă pe care o ocupau abuziv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au evacuat în această dimineaţă un  grup de zece persoane care locuiau abuziv într-o casă de pe strada Ţepeş Vodă. Acţiunea face parte dintr-un lung şir de evacuări care au avut loc în ultima perioadă în sectorul 2.

Astăzi în jurul orei 6.00, mai multe familii au fost evacuate dintr-o casă pe care o ocupau abuziv. La acţiune au aprticipat echipaje ale Poliţiei Locale de pe raza Sectorului 2 şi asistenţi sociale. Cele 14 persoane din casa de pe Ţepeş Vodă, dintre care doi copii, au fost duse la secţia de Poliţie Locală de pe starada Traian. Adulţii se pare că au deranjat de foarte multe ori vecinii. Aceştia s-au plâns că oamenii făceau beţii şi scandaluri şi deseori tâlhăreau trecătorii. 

  Daţi click pe poză pentru galerie foto

image

Niciunul dintre cei care au fost evacuaţi nu munceau, unii dintre aceştia fiind pe lista de aşteptare pentru obţinerea unei locuinţe sociale de la Primăria Sectorului 2. "Sunt pe locul 7 pe listă şi de 12 ani aştept şi tot n-am primit casă", strigă disperată Dana, una dintre femeile date afară din casă. Alţii sunt obişnuiţi cu acţiunile poliţiei locale, nefiind la prima evacuare dintr-o casă ocupată abuziv. "Ce să facem, mergem în altă casă, până ne dă afară şi de-acolo", spune şi Alexandrina, o femeie de 48 de ani care a mai trecut printr-o evacuare.

Alexandrina are doi nepoţi, un băieţel de 11 luni şi o fetiţă de doi ani. Nici nu vrea să audă să o lase pe nora ei să stea cu copiii într-un centru maternal. "Nu-i dau la stat, nu vreau. Să n-aud", strigă femeile furioase, încercând să îndepărteze asistenţii maternali. Pentru că au copii sub trei ani, Direcţia de Protecţia Copilului Sector 2 le pune la dispoziţie un loc pentru mamă şi copii într-un centru maternal pentru o lună, după care li se plăteşte cuantumul chiriei, până la 900 de lei. Nu toată lumea acceptă. O altă variantă este să-şi lase copiii la un centru de zi de unde să-i ia seara, dar pentru cei evacuaţi astăzi nici asta nu e o opţiune.

Citiţi în Adevărul de mâine dimineaţă povestea tragică a unei mame care acceptă să-şi lase pruncii în grija statului din cauza lipsei unui acoperiş deasupra capului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite