Organizaţiile sindicale bugetare din Bucureşti se solidarizează cu protestatarii. Sindicaliştii cer parlamentarilor din opoziție să-şi dea demisia din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti (USSB), Sindicatul Salariaţilor din Învăţământ Bucureşti (SSIB), Sindicatul Independent al Salariaţilor din Învăţământ Sector 2 (SISI Sector 2) şi Sindicatul Învăţământ Sector 5 (SI Sector 5) consideră îndreptăţite manifestaţiile spontane ce au avut loc în ultimele patru zile în oraşele României şi se solidarizează cu populaţia care protestează paşnic împotriva actualei

Totodată, cele patru organizaţii sindicale condamnă orice formă de violenţă şi incitare la violenţă, cerând instituţiilor responsabile cu ordinea publică să respecte şi să apere dreptul fundamental al cetăţeanului de a sancţiona, prin proteste publice, un guvern incapabil şi un preşedinte cu manifestări dictatoriale.

Pentru a nu deturna caracterul spontan al acţiunilor de protest, organizaţiile le recomandă membrilor lor susţinerea manifestărilor de protest prin toate mijloacele democratice, în scopul atingerii obiectivului majoritar al protestatarilor „reîntoarcerea la democraţie”.

“Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti, Sindicatul Salariaţilor din Învăţământ Bucureşti, Sindicatul Independent al Salariaţilor din Învăţământ Sector 2 şi Sindicatul Învăţământ Sector 5 apreciază că acutizarea tensiunilor sociale este rezultatul direct al politicii aberante dusă de actualul guvern, care a anulat orice formă de dialog social constructiv şi a instituit o conducere dictatorială, facând din asumarea guvernamentală a legilor o practică şi nu o excepţie”, se arată în text.

Şi celelelalte sindicate sunt invitate să se alăture

Pentru o mai bună susţinere a revendicărilor membrilor de sindicat pe care îi reprezintă, USSB, SSIB, SISI Sector 2 şi SI Sector 5 au decis încheierea unui Acord de colaborare, la care invită să adere şi celelalte structuri sindicale din serviciile publice. În urma consultării membrilor, în perioada imediat următoare, cele patru organizaţii vor analiza asupra oportunităţii declanşării grevei generale în serviciile publice.

“Organizaţiile sindicale consideră că actuala putere politică nu doreşte decât să distrugă statul social, sacrificând interesul general în favoarea celui de partid şi de grup şi, în consecinţă, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru găsirea unei soluții rapide de revenire la normalitate. În caz contrar, solicităm parlamentarilor din opoziție să demisioneze din Parlamentul României”, se mai spune în comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite