ATOP dezaprobă violenţele din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Teritoriaă de Ordine Publică, având în vedere evenimentele care au avut loc în ultimele zile în capitală, s-a întrunit în şedinţă pentru a analiza această situaţie. În urma discuţiilor a reieşit dezacordul membrilor ATOP faţă de violenţele care s-au produs recent în Bucureşti. 

“Dezaprobăm cu toată convingerea orice manifestări violente care au drept consecinţă, atât rănirea unor persoane cât şi distrugerea bunurilor aparţinând comunităţii. În situaţia în care vor mai avea loc acest gen de evenimente, solicităm participanţilor să sesizeze organele de ordine competente”, afirmă ATOP.

“Autoritatea Teritorială de Ordine Publică apreciază faptul că în conformitate cu drepturile omului manifestările paşnice ale cetăţenilor sunt o exprimare reală a drepturile acestora şi a democraţiei. În acelaşi timp, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică îşi exprimă opinia că aceste manifestări trebuie să aibă loc în mod paşnic, fără nici un act de violenţă”, mai adaugă ATOP.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică va supraveghea în continuare modul în care este menţinut, pe raza Capitalei, climatul de ordine publică.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este organism cu rol consultativ, care funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, şi care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi H.G. nr. 787/2002 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din Municipiul Bucureşti. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică asigură, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite