Restricțiile de vânzare a alcoolului în zona centrală, prelungite până pe 31 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a prelungit astăzi dispoziția prin care se interzice comercializarea băuturilor alcoolice în zona centrală a Bucureștiului, situată pe raza administrativă a acestei unităţi administrative, din cauza protestelor din zona Piața Universității. 

Astfel, în perioada 24–31 ianuarie, agenții economici situați la o distanță de minim 1.000 de metri față de Piața Universității nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice între orele 17.00 şi 00.00.

Restricțiile se aplică până la granița Sectorului 1 cu celelalte sectoare: Teatrul Național pe partea stângă a Bulevardului Nicolae Bălcescu pe sensul de mers înspre Piața Unirii și Facultatea de Chimie a Universității București pe partea dreaptă. O eventuală restricție a comercializării alcoolului dincolo de aceste limite intră în atribuțiile Primăriilor Sectoarelor 2, 3 și 5.

De asemenea, şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a prelungit perioada de interzicere a  comercializării şi desfacerii băuturilor alcoolice de către agenţii economici din zona adiacentă pieţii Universităţii, în perioada 24-31 ianuarie, între orele 12.00 şi 24.00, pe perioada desfăşurării adunărilor de protest în această zonă.

Măsură se aplică tuturor agenţilor economici care comercializează băuturi alcoolice în perimetrul delimitat de următoarele artere de circulaţie: Bulevardul Dacia, Calea Moşilor, strada Traian, Calea Călăraşilor până la limita de sector.

De la dispoziţia edilului sectorului 2 se exceptează unităţile de alimentaţie publică care au şi funcţiuni de cazare turistică şi cele care au aranjamente privind organizarea unor evenimente stabilite anterior, respectiv nunţi, botezuri, aniversări de zile festive etc.

Cadrele Poliţiei Locale a Sectorului 2 vor verifica respectarea măsurilor de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice, iar cei găsiţi în neregulă vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi  5.000 lei. 
Solicitările de prelungire a restricțiilor au fost formulat de către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite