Protest violent în Piaţa Universităţii. Revoluţionarii au blocat Bulevardul Magheru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoluţionarii continuă seria de proteste printr-un miting violent la Piaţa Universităţii. Sindicaliştii au blocat Bulevardul Magheru şi s-au îmbrâncit cu jandarmii, fiind tot mai nemulţumiţi de tăierea indemnizaţiilor.

Aproximativ 150 de revoluţionari ajunşi la capătul răbdării s-au adunat, cu puţin timp în urmă în faţa hotelului Intercontinental şi au blocat accesul maşinilor pe bulevardul Magheru. Şoferii au fost nevoiţi să întoarcă şi să găsească o altă rută ocolitoare. Jandarmii au intervenit pentru a stăpâni mulţimea şi pentru a elibera bulevardul, dar acest lucru mai rău i-a întărâtat pe protestatarii care au început să-i îmbrâncescă pe oamenii legii. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene pentru a calma protestatarii înfuriaţi.

Au protestat şi cu o săptămână în urmă

Deşi protestul este ilegal, revoluţionarii susţin că au cerut insistent autorizaţie, însă acestora li s-a refuzat dreptul la manifestare publică. ,,Politicienii au votat contra noastră! Vrem dreptul la o viaţă decentă! Dacă nu se rezolvă nimic, vom cere azil politic în SUA“, a spus unul dintre protestatari.

image
Revoluționarii protestatari s-au îmbrâncit cu forțele de ordine Revoluționarii protestatari s-au îmbrâncit cu forțele de ordine

CLICK pe fotagalerie pentru a vedea mai multe imagini de la protest!

Sindicaliștii au mai protestat şi acum o săptămână, în fața Muzeului ,,Grigore Antipa”, împotriva Legii 410/2011, adoptată pe 8 noiembrie de Camera Deputaților, care taie indemnizațiile celor care au participat la revoluție.

Nouă milioane de euro costă indemnizațiile pe un an întreg

Gheorghe Bacoi, prim-vicepreședintele Asociației Revoluționarilor Anticomuniști din Decembrie 1989, a explicat că ,,plata indemnizațiilor pentru toți cei care au luptat la revoluție reprezintă suma de nouă milioane de euro pe un an întreg. Statul pretinde că nu are acești bani, însă vrea să investească 43 de milioane de euro în gestionarea câinilor maidanezi. Este o aberație!”.

Sindicaliștii au mărturisit că sunt foarte nemulțumiși de faptul că o lege organică, o ,,Lege a Gratitudinii Poporului Român, pentru Fii Săi” este înlocuita de o Ordonanță de Urgență a Guvernului nedreaptă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite