Protestul din Piaţa Universităţii a început cu trei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge abundent şi viscoleşte în Piața Universității din Capitală, dar oamenii se adună cu pancarte şi se pregătesc să asculte alături de colegii protestatari discursul lui Traian Băsescu.

UPDATE 17.10: Câteva zeci de persoane protestează în Piaţa Universităţii, dar oamenii continuă să vină şi se pregătesc pentru discursul preşedintelui Traian Băsescu.

Fostul premier Petre Roman a fost înghiontit şi huiduit de manifestanţi. I s-a reproşat că el a declanşat procesul distrugerii fabricilor şi uzinelor comuniste şi protestatarii mai în vârstă şi-au amintit de o expresie care i-a înfuriat atunci, şi cu atât mai mult acum: "industria românească, un morman de fiare vechi". Mulţi dintre protestatari sunt nostalgici ai perioadei comuniste şi cred sincer că industria de atunci era una performantă şi competitivă mondial.

În a 13-a zi de manifestații, cei trei protestatari au decis să nu renunțe la seria demonstrațiilor stradale de la kilometrul 0, aflându-se la această oră în fața Teatrului Național. Manifestanții dau dovadă de anduranță, suportând frigul și viscolul năprasnic din Capitală.

Doi bătrâni și un tânăr care flutură un steag tricolor sunt singurii care au înfruntat condițiile vitrege și care încă mai au putere să scandeze lozinci anti-Băsescu.

Cum a decurs ziua de ieri

A 12-a zi de proteste a decurs fără incidente, forţele de ordine reuşind să deţină controlul în faţa celor aproximativ 2.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Universităţii.

Dă click pe imagini pentru a vedea mesajele din Piaţa Universităţii în cea de-a 12 zi de proteste

image
image
image

La protest au participat militari disponibilizaţi, pensionari, medici,profesori,studenţi, dar şi galeriile echipelor Steaua, Rapid şi Dinamo. La ora 22.00 erau aşteptaţi şi taximetriştii, însă în jurul orei 22.15 Piaţa Universităţii s-a golit, iar în locul protestatarilor şi jandarmilor, au venit măturătorii.

Click pe imagini pentru fotogalerie!

image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite