Artiștii protestează în fața Palatului Cotroceni pentru a salva câinii fără stăpân de la eutanasiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Moraru, Ion Besoiu şi Monica Davidescu sunt doar trei dintre actorii care au protestat luni după-amiază, în fața Palatului Cotroceni, condamnând legea privind gestionarea maidanezilor, care a trecut, pe 23 noiembrie, de Camera Deputaților.

Actorii și-au manifestat dezacordul față de legiferarea uciderii câinilor alături de alte peste 200 de persoane. O parte din drupul manifestanților a venit la protest însoțită de câțiva căței. Forma de protest pe care au ales-o manifestanții a fost păstrarea tăcerii timp de cinci minute, simbolizând dezaprobarea față de legea care, cu acodul președintelui Traian Băsescu, ar urma să eutanasieze câinii comunitari.

”Acest masacru trebuie oprit și sper ca, în ultimul ceas, președintele Băsescu să-și dea seama că nu este omenește să omori niște animale fără apărare”, a declarat, pentru Green-report.ro, Aurora Averescu în vârstă de 75 de ani, care a participat la protest.

”In primul rând, copiii noștri ar avea de pierdut dacă câinii ar fi prinși de pe străzi și omorâți. Ei ar învăta că violența este un lucru firesc și, poate, mai târziu acest exemplu negativ ar putea să-i ducă la acte de condamnat”, a declarat actrița Monica Davidescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite