De la iarmaroc la pieţe europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amzei, Obor, Miniş, Sudului, Rahova sau Crângaşi sunt pieţele care au fost recent renovate din fiecare sector şi îşi dispută supremaţia pentru cea mai modernă piaţă a Capitalei.

Amzei, Obor, Miniş, Sudului, Rahova sau Crângaşi sunt pieţele de sector care au fost recent renovate şi care-şi dispută supremaţia pentru cea mai modernă piaţă a Capitalei. Fiecare primar de sector a avut pretenţia ca în bucăţica lui de Bucureşti să renoveze cel puţin o piaţă şi să-i pună eticheta de „piaţă europeană". Dotate cu sistem de centralizat de încălzire, care face ca iarna să fie cald, iar vară să păstreze răcoarea, cu lifturi panoramice, sau camere frigorifice, pieţele şi-au schimbat înfăţişarea cu bani de la buget, sau din investiţii private, şi nu mai cu nimic amintesc de vechile iarmaroace.

Au intrat buldozerele şi la Progresul

Cel mai recent, a intrat în procesul de modernizare Piaţa Progresul din sectorul 4. La parterul acesteia se vor vinde fructe, legume, brânzeturi, mezeluri, dar şi obiecte de uz casnic. La etajul întâi, doar produse nealimentare şi vor fi amenajate restaurante de tip fast-food şi o cafenea. Pe clădire va funcţiona o parcare de 250 de locuri. Reprezentanţii primăriei se laudă că aceasta va fi cea mai modernă piaţă din sector. Vizavi de aceasta, există un alt complex agroalimentar dotat cu instalaţii de climatizare, două centrale termice şi sisteme de alarmă: Piaţa Progresul Vechi.

Cea mai mare şi recent modernizată este Piaţa Obor din sectorul 2. Împărţită pe două niveluri, cu scrări rulante şi lifturi pentru marfă şi pentru persoane, piaţa are la parter spaţii pentru comercianţii de fructe şi legume, la primul etaj sunt lactatele şi carnea, iar la etajul al doilea este amenajat un spaţiu cu cafenele şi de expoziţii.

Acelaşi tipar de modernizare l-au urmat şi celelalte pieţe. Sectorul 6 se poate lăuda cu Piaţa Crângaşi, care dispune de scări rulante şi lift panoramic. Complexul agroalimentar, dispus pe o suprafaţă de 8.200 de metri pătraţi, are 321 de tarabe, unde se vând fructe şi legume, şi alte 33 de spaţii comerciale destinate vânzării produselor de patiserie, cofetărie, preparate din carne, lactate şi brânzeturi.

Piaţa Rahova are camere de luat vederi

Chiar şi sectorul 5, cu cei mai puţini bani în visterie, are mândria de a avea o piaţă la standarde europene. „Cea mai modernă este Piaţa Rahova, toată din sticlă şi dotată cu camere de luat vederi. Faptul că am instalat aceste camere dus la scăderea infracţionalităţii, nu se mai fură la cântar", a explicat Adrian Popescu, directorul Administraţiei Pieţelor din Sectorul 5. Tot modernă este şi Piaţa Ferentari, însă alte două pieţe mari din sector, precum Coşbuc sau 13 Septembrie, rămân la stadiul de iarmaroc până când se vor găsi fonduri pentru modernizare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite